Grecia confirmă cazul de variolă a maimuței la un român din Marea Britanie. Un medic zice că ar fi apărut și un caz de ”lepră”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Autoritățile sanitare din Grecia au confirmat un prim caz de variolă a maimuței. Este vorba despre un român care trăiește în Marea Britanie și care venise în vacanță. 

UPDATE: Nikos Koudunis, medic în Grecia: Românul infectat în Grecia are VARICELĂ, nu variola maimuței

Informațiile au fost oferite de Nikos Koudounis, medic la Atena.

Bărbatul infectat cu variola maimuței a prezentat febră mare acum câteva zile, împreună cu o erupție cutanată pe partea superioară și inferioară a corpului. Imediat, suspiciunea a fost de variolă a maimuței și autoritățile sanitare din Kefalonia au intrat în alertă. (...) Prietena bărbatului este suspectă și ea”, a spus, duminică, la Digi 24, medicul.

Nu avem alte cazuri, dar, din păcate, vă anunț că avem primul caz de lepră în Grecia! Primul caz de lepră în Grecia a fost anunțat oficial, acum o oră, de Ministerul Sănătății de la noi”, a declarat medicul Nikos Koudounis.

 

 

Biden: Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuței

Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de epidemia de variola maimuței, a spus președintele american Joe Biden. Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă la creșterea numărului de cazuri.

Epidemia de variolă a maimuțelor este un lucru care „ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea", a declarat duminică președintele american Joe Biden. Acesta a adăugat că oficialii americani din sănătate analizează posibile tratamente și vaccinuri.

Organizația Mondială a Sănătății declara că se așteaptă la creșterea numărului de cazuri pe măsură ce extinde supravegherea în țările în care boala nu este întâlnită în mod obișnuit.

Începând de sâmbătă, 92 de cazuri confirmate și 28 de cazuri suspecte de variola maimuței au fost raportate din 12 state care nu sunt endemice.

Variola maimuței este o boală infecțioasă de obicei ușoară și este endemică în unele părți din Africa de Vest și Centrală.

Lumea este la un pas de o nouă pandemie? Răspunsul medicului Adrian Marinescu

Dr. Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş" din Bucureşti, a comentat evoluția virusului variola maimuței şi a explicat dacă suntem la un pas de o nouă pandemie.

„Cred că trebuie să ne referim la lucrurile concrete. Dacă îngrijorarea înseamnă că ne gândim că acest virus ar putea să dea o pandemie sau măcar o epidemie, e clar că nu e nicio susținere în momentul de faţă. Hai să ne gândim ce știm despre acest virus. Ştim despre el din 1958, am avut în 1970 primul caz la om. În afara continentului african, într-adevăr, au fost cazuri izolate. Și ce vorbim acum înseamnă undeva în jur de 100, poate peste 100 de cazuri, dar să știți că în ultimele decenii, la nivel de Africa au fost niște mii de cazuri, forme ușoare cele mai multe dintre ele, decesele undeva până în 1%. Acum lucrurile stau în felul următor, dacă ai un virus care se transmite greu de la om la om, lucru care e demonstrat în acest moment, probabilitatea să ai niște modificări, niște mutați în viitorul apropiat este extrem de mică, nu spun că e imposibil.

Dar ce avem acum ca date nu înseamnă altceva decât o atenționare. Să știți că, în general, când există o atenționare din partea Organizației Mondiale a Sănătății  apar mai multe cazuri, în sensul că și diagnosticul e pus mai ușor. (...) Sigur că trebuie prudență, dar deocamdată vorbim de prudență. Nu cred că intră în vreun fel în discuție, nici măcar o epidemie. Nu mai vorbesc de pandemie”, a spus Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel