Grav accident lângă Viena. Un tren, în care erau aproximativ 80 de pasageri, a deraiat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Breaking news
Breaking news
Un accident grav a avut loc, luni, lângă Viena.

Un tren cu aproximativ 80 de pasageri a deraiat. Bilanțul indică, în acest moment, un mort, trei răniți grav și opt mai ușor.

Potrivit heute.at, în trenul care a deraiat erau aproximativ 80 de pasageri.

Potrivit lui Andreas Zenker de la Crucea Roșie din Austria, mai mulți pasageri nevătămați au fost duși la un centru de ajutor în caz de catastrofe al Crucii Roșii.

Citește și / Scholz şi Macron pledează pentru consolidarea relaţiilor bilaterale şi a Uniunii Europene

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au pledat, luni seară, pentru intensificarea parteneriatului bilateral şi a cooperării la nivelul Uniunii Europene, subliniind că vor continua acţiunile pentru ajutarea Ucrainei.

La începerea conferinţei de presă organizată cu ocazia întâlnirii de la Berlin, Olaf Scholz l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru obţinerea unui nou mandat.

Emmanuel Macron a pledat pentru crearea unei Europe mai puternice, astfel încât să abordeze „provocări majore”, precum digitalizarea şi protecţia mediului. 

Preşedintele Franţei a declarat că va discuta cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, despre ideea „comunităţii politice europene".

„Obiectivul nostru este obţinem un armistiţiu şi retragerea trupelor ruse, de asemenea, avem obiectivul de a ajuta Ucraina să negocieze cu Rusia pe baza propriilor condiţii. Dar, pentru a consolida democraţia în Europa, trebuie să găsim o bună formă geopolitică", a argumentat Macron.

„Suntem de acord cu ideea potrivit căreia Ucraina aparţine familiei europene", a continuat Olaf Scholz, catalogând drept „foarte interesantă" ideea unei „comunităţi politice europene".

Preşedintele Franţei a propus în Parlamentul European, cu ocazia Conferinţei privind Viitorul Europei, crearea unei „comunităţi politice europene", o structură diferită de UE, dar care să coopereze strâns cu blocul comunitar, în care să fie integrată Ucraina, în contextul în care unele state se opun admiterii rapide a acestei ţări în Uniunea Europeană, notează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel