Grâul şi porumbul, în cădere liberă la Bursă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Grâul și porumbul american au pierdut din nou, din valoare, în fața concurenței internaționale dar și a vremii favorabile.

Grâul american a scăzut cu aproape 3% la Chicago, joi seară, iar porumbul a avut o pierdere de peste 2%, potrivit Nasdaq. Prognozele meteo pe termen scurt și mediu din SUA sunt favorabile pentru culturile de grâu de iarnă și de primăvară iar piața este încă sub presiunea concurenței grâului rusesc dar și soiei braziliene.

Vânzările internaționale de soia din SUA au fost îngreunate săptămâna trecută de numeroase anulări (-23 kt!). Vânzările de porumb, în ​​schimb, au depășit așteptările pieței (1,4 Mt), în timp ce cele de grâu au ieșit în consens (267 kt). USDA a raportat vânzarea a 184 kt de boabe de soia din SUA către destinații necunoscute, chiar în timpul sesiunii.

De  remarcat, Bursa de Mărfuri  și-a redus estimarea recoltei de porumb și soia din Argentina cu 7,5 Mt, la 35, respectiv 27 Mt (comparativ cu 51 și 42,2 Mt în 2022). Grâul și porumbul la Chicago La încheierea de la Chicago, grâul SRW cu scadență în mai 2023 a pierdut 21,75 c$/bushel, ajungând la 6,66 dolari/bu. Contractele futures de porumb din mai 2023 au scăzut cu 14,0 c$/bu, ajungând la 6,12 dolari/bu.Soia pentru livrarea în mai 2023 a scăzut cu 7,0 c$/bu, fiind cotata la 15,11 $/bu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel