Grătare în cimitirele din Botoșani. Jandarmii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 10 mai, 15:39
WhatsApp
Jandarmii din Botoșani au aplicat amenzi de 36.000 de lei după ce mai multe persoane au încins grătarele în cimitir. 

Sfârșitul de săptămână cu vreme frumoasă a fost un bun prilej pentru botoșăneni să încingă grătare. Unii au făcut însă acest lucru în cimitir și au fost amendați, scrie Mediafax. 

Unii botoșăneni au sărbătorit Paștele Blajinilor în cimitirul Eternitatea, mai multe grătare răspândind mirosul specific de mici și friptură printre oamenii veniți să dea de pomană celor nevoiași și să aprindă o lumânare la morminte, după obiceiul creștinesc.

Ce amenzi au aplicat jandarmii

Jandarmii au dat 24 de amenzi în valoare de 36.000 de lei, pe lângă alte 17 amenzi în valoare totală de aproximativ 8.000 de lei pentru tulburarea ordinii publice și nepurtarea măștii de protecție.

Aprinderea focului în alte zone decât cele special amenajate și nesupravegherea în permanență a acestuia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2000 la 5000 de lei.

G Ad:

La nivel național, ultimele 24 de ore

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 9 mai, 5.090 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.279.320 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, a fost întocmit, ieri, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Bilanț COVID-19 în România 

 

Până astăzi, 10 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.066.731 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.015.092 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 620 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. 

VEZI ȘI: GCS - bilanț COVID-19. Situația infectărilor și deceselor. Date pentru 10 mai 2021

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro