Grăsimea de porc sau uleiul de măsline? Iată care produs este recomandat de experți
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
Dezbaterea despre grăsimile folosite în bucătărie este un subiect de interes din motive de sănătate și greutate.

Specialiștii în nutriție și producția de alimente ne-au spus întotdeauna că uleiurile, în special uleiul de măsline, sunt mai sănătoase în prepararea alimentelor. Dar concluziile mai multor studii autorizate susțin că grăsimea de porc este mai bună decât toate uleiurile, potrivit 24Salute.

Motivul este legat de modificările pe care le suferă compoziția acestor două tipuri de grăsimi în timpul gătirii.

Uleiurile expuse la un nivel ridicat de căldură se degradează ceea ce provoacă diverse boli. Astfel, organismul este predispus la boli de inimă, cancer și probleme respiratorii.

Pe de altă parte, dacă uleiul de măsline sau de floarea soarelui este folosit la temperatura camerei, acestea nu suferă nicio modificare. Deci, aceste uleiuri crude nu sunt considerate dăunătoare din punct de vedere nutrițional. Dar atunci când intră în contact cu o sursă mare de căldură creează un anumit tip de toxicitate alimentară.

Motivele pentru care este convenabil să gătești cu grăsime de porc

Uleiurile: Dacă analizezi nivelurile și valorile nutriționale pe care le are fiecare dintre aceste uleiuri, observi că ceea ce fac este să crească nivelul de colesterol rău.

Ele creează, de asemenea, un mediu alcalin în corpul nostru. Acestea sunt afecțiuni care fac organismul susceptibil de a dezvolta, printre altele, gastrită, ulcere și alte boli intestinale.

Grăsimea de porc: Dacă analizăm valorile nutriționale pe care le oferă grăsimea de porc, evidențiem o sursă prețioasă de vitamina A, vitamina B și vitamina C.

În plus, gătitul cu grăsime de porc nu schimbă aroma preparatelor. De fapt, gustul și mirosul alimentelor rămân neschimbate în orice preparat.

Pentru păstrarea valorilor nutriționale, este important ca grăsimea de porc să nu fie prelucrată sau tratată cu conservanți. Deci absența componentelor chimice sau a diferitelor procese de rafinare face grăsimea mai hrănitoare și mai sănătoasă decât uleiurile vegetale.

Deși poate părea foarte greu de crezut, gătitul cu grăsime de porc este o modalitate sănătoasă de a găti. Dacă aveți posibilitatea să gătiți oricare dintre preparatele pe care le aduceți la masă cu grăsime de porc, veți putea constata și un gust mai puțin artificial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel