Grapini, mesaj de la Strasbourg pentru Iohannis. „Greșeala” președintelui
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis
Președintele României a declarat, joi, că prima impresie asupra remanierii propuse de Guvern este „că se vrea reluarea atacului PSD-ist asupra Justiției””. De la Strasbourg, europarlamentarul Maria Grapini i-a transmis o replică.

„Poziția președintelui României nu are ce căuta într-o democrație bine așezată, pentru că șefii de stat nu fac politică, nu jignesc partidele, nu-și exprimă stări și frustrări personale, nu incită la ură, nu fac propagandă, nu-și bat joc de Constituție și de prevederile legale aferente unui președinte, nu-și fac nici campanie electorală, nici nu-și atrag adepți, lovind brutal și ilegal în adversari. De fapt, care adversari, căci șefii de stat sunt APOLITICI?! În cazul lui Klaus Iohannis, e doar o teorie?

Mesaj direct pentru Iohannis

Îi transmit președintelui Klaus Iohannis că Guvernul PSD si alianța parlamentară majoritară și-au asumat destructurarea statului paralel, demiterea șefei DNA și au urmărit întotdeauna aplicarea prevederilor Curții Constitutionale! Președintele a gresit profund prin nerevocarea procurorului șef, Augustin Lazăr, respectiv prin susținerea Laurei Codruța Kovesi, două persoane controversate - unul cu trecut istoric dovedit de torționar, celălalt dovedit, la rându-i, ca procuror care a interferat cu politicul și oamenii de afaceri și care a semnat protocoale cu serviciile secrete! Este o incitare periculoasă, este o nouă poziție oficială care îl compromite major!

PSD nu a asaltat Justiția reală, PSD a repus Justiția veritabilă, democratică în matca legală și constițională!", a transmis de la Strasbourg Maria Grapini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel