Generalul Troncotă, despre tragedia din Turcia: E mai grav decât ce a fost la World Trade Center! În astfel de situaţii nu există duşmani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Drama prin care trec acum poporul turc şi sirian e de neimaginat! Generalul Troncotă compară evenimentele din ultimele zile din Turcia cu atacul gemenelor de la World Trade Center din septembrie 2001.

"În astfel de situaţii cred că nu există duşmani, există numai prieteni şi solidaritate umană firească. Pe mine mă impresionează! Urmăresc evoluţia cifrelor în legătură cu victimele, 5500 decedaţi până acum... e ceva cutremurător! Deocamdată! Foarte mulţi răniţi, foarte mulţi dispăruţi. Este un bilanţ mult, mult mai tragic decât cel de la World Trade Center, dacă e să facem o comparaţie! Sigur, fiind în zona noastră aici, normal că ne impresionează şi ne îngrijorează şi pe noi. Ştim că erau foarte mulţi turişti români, indiferent de sezon, care în ultimii 10-15 ani călătoreau frecvent în Turcia. Pe lângă aceste pagube materiale, umane, economice - în mod evident - sunt multe pierderi şi în urma micşorării turismului" a spus prof. Troncotă în direct la România TV.

Gheorghe Ialomiţeanu a intervenit cu o mărturisire personală: "Da, este o situaţie disperată. Mi-aduc aminte de cutremurul din '77, eram elevi şi aveam colegi din Ploieşti care au plecat disperaţi acasă să vadă dacă părinţii mai sunt în viaţă. E groaznic! Doamne fereşte, să nu ne gândim la ce ar putea fi la noi!"

Peste 5.000 de oameni au murit, în Turcia și Siria, în urma celor două cutremure devastatoare produse luni, la distanță de 9 ore unul de altul, în regiuni relativ apropiate. Temperaturile extrem de scăzute, zăpada și ploaia au împiedicat eforturile de căutare a supraviețuitorilor în timpul nopții în Turcia, în timp ce cei aflați sub dărâmături strigă după ajutor. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că numărul victimelor ar putea depăși 20.000. Reamintim că încă un cutremur cu magnitudinea 5,7 a lovit marți estul Turciei. Președintele Recep Tayyip Erdogan declară stare de urgenţă pentru trei luni în zonele afectate de cutremure.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel