Data publicării:
Grădina Zoologică Reșița, bucurie înainte de Crăciun. Un măgăruș alb a venit pe lume
Un măgăruş alb s-a născut la Grădina Zoologică "Prof. Ioan Crişan" din Reşiţa şi este perfect sănătos, a anunţat directorul instituţiei, Gabriel Stănucă.
"Spre bucuria noastră, în grădina zoologică s-a născut un măgăruş alb, o femelă, perfect sănătoasă. Speram că gestaţia animalului să vină un pic mai târziu, dar iată că ne-a făcut o bucurie şi a venit înainte de sărbători. Iduş şi cu Amadeus au un pui de acum", a declarat Gabriel Stănucă.
Potrivit acestuia, Grădina Zoologică din Reşiţa este singura din ţară care are o asemenea specie, de măgar alb de Barock, cu ochi albaştri. În întreaga Europă, mai sunt doar 14 exemplare, iar în lume, 288. Din păcate, această rasă este pe cale de dispariţie, însă, aici, la Reşiţa, aceasta se dezvoltă.
În plus, Grădina zoologică din Reşiţa a primit în această lună, ca donaţie, din partea Circului Las Vegas Vargas, doi pui de leu, două femele, una de trei luni, iar alta de şapte luni. Pentru că Grădina zoologică din Reşiţa are o strânsă colaborare cu celelalte grădini zoo din ţară, unul dintre puii de leu va fi donat municipiului Craiova, unde există un mascul de aceeaşi vârstă. Numărul total de specii din Grădina Zoologică "Prof. Ioan Crişan" din Reşiţa se ridică la 48, iar cel al exemplarelor, la 370.
Pentru iarnă, personalul Grădinii zoologice s-a pregătit cu tot ceea ce este necesar, respectiv, paie, fân, ovăz, porumb, minerale, sfeclă furajeră pentru zimbri. De asemenea, pentru păsările exotice de savană au fost pregătite radiatoare şi încălzire în pardoseală, astfel încât, animalele să treacă cu bine peste sezonul rece.
Grădina zoologică din Reşiţa poartă numele "Ioan Crişan", un fost profesor de biologie la actualul Colegiu "Diaconovici-Tietz" din municipiu. Prin anii '60 ai secolului trecut, pe vremea când era director al liceului, acesta a înfiinţat în curtea instituţiei o mini-grădină zoologică, a cărei vedetă era un urs. Acesta a fost începutul, mărturie a dragostei profesorului pentru natura vie, pentru cunoaşterea ei de către elevi. Mai târziu, animalele au fost transferate în parcul oraşului, numărul lor crescând permanent.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News