Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice
Autor: Nicoleta Baciu | Publicat pe: 07 oct 2022, 09:16
WhatsApp
Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice. Sursa - pixabay.com
Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice. Sursa - pixabay.com
Apa de orez este un remediu magic despre care mulți persoane nu au auzit.  

Apa de spălat orez este unul dintre cele mai utile și ieftine produse de curățare. Din păcate, majoritatea gospodinelor o aruncă, fără să știe că o pot folosi la treburile casnice. 

Puține gospodine știu, dar apa rămasă după spălarea orezului poate fi folosită pentru a spăla vasele, blatul de lucru, oalele, dar și cearșafurile, care vor deveni incredibil de moi.

Cum se prepară apa de orez?

Pur și simplu înmuiați o cană de orez nefiert în două căni de apă și agitați până când soluția devine lăptoasă. Apoi strecoară amestecul de apă de orez, păstrând orezul spălat pentru rețeta ta preferată.

Adăugă lavandă în ceai. Iată cinci 5 motive pentru care trebuie să o faci

Orezul basmati sau orezul brun nu este potrivit pentru asta, deoarece are mult amidon.

Pentru a folosi apa de orez ca agent de curățare, scufundați o cârpă curată în apa de orez. Cu această cârpă puteți șterge ușa cabinei de duș, aparatele electrocasnice, oalele și tigăile de cupru.

Secretul constă în faptul că apa de orez are amidon și este ușor acidă, ceea ce o face ideală pentru curățarea delicată a ceramicii, a sticlei, a oglinzilor, a metalului și a lenjeriei de pat.

Pe lângă curățare, apa de orez cu amidon este și un excelent balsam pentru haine.

Vezi și:

Pulverizează balsam de rufe în apartament: un truc simplu cu rezultate excelente

Un simplu balsam de rufe poate parfuma aerul din casă, dacă este folosit corect. O casă confortabilă miroase frumos și îți dorești să te întorci mai repede după o zi grea de muncă.

Gospodinele apelează la diferite trucuri pentru ca apartamentul să miroase plăcut și să-i încânte pe membrii familiei, dar și pe oaspeții care le trec pragul.

Cu toate acestea, printre numeroasele metode există și una destul de simplă și eficientă, care presupune folosirea balsamului de rufe. Se dovedește că balsamul poate fi folosit nu doar în mașina de spălat, ci și într-un mod destul de original.


Gospodinele cu experiență ung pantofii cu ulei. Trucul te va scuti de o problemă enervantă

Toarnă două treimi din balsamul de rufe într-o sticlă cu pulverizator. Cealaltă jumătate de sticlă, trebuie umplută cu apă. 

Închide bine sticla, apoi agit-o  bine, astfel încât ambele lichide să fie amestecate. Soluția rezultată poate fi pulverizată pe toate textilele din casă: perdele, mobilier, covoare.

De asemenea, poți folosi uleiurile esențiale preferate în același mod. Adaugă câteva picături de uleiuri într-o sticlă cu apă și pulverizează pe textile. Casa ta va mirosi plăcut.

Vezi și:

Redă robinetului strălucirea de odinioară. Trucul pe care îl știu doar instalatorii

Robinetele cromate ne încântă întotdeauna cu strălucirea lor. În timp, însă, robinetul cromat din baie își pierde frumusețea de odinioară.

Prin urmare, gospodinele sunt în căutarea soluțiilor cu ajutorul cărora pot reda strălucirea unui robinet cromat. O soluție bună ar fi restaurarea produselor cromate, folosind tehnici și metode testate în timp.

Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști, care vă vor ajuta la refacerea acoperirii instalațiilor sanitare din casă.

Cu toate acestea, puteți folosi trucuri care vă vor ajuta să faceți față acestei sarcini în câteva minute.

Fă acest lucru plantelor de interior și le vei vedea înflorind magic

Unul dintre cele mai eficiente mijloace de a reda strălucirea robinetelor este o soluție de apă și săpun.Calitatea și calitatea săpunului nu contează,  dar este importantă concentrația lui în apă. Cu cât mai mult săpun veți pune în soluție, cu atât mai rapid și mai ușor veți rezolva problema.

Pentru acest lucru, cel mai bine este să folosiți săpun de rufe, care trebuie dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Proporțiile nu sunt fixe: puneți mai mult săpun, deoarece nu veți greși.

Elimină mirosul neplăcut din dulapurile de bucătărie în câteva minute: este foarte simplu

O altă modalitate este să folosiți cretă, pastă de dinți și amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac pentru a obține o pastă. Aplicați pasta pe robinet și, după 10 minute, frecați cu un burete. După o astfel de curățare, chiar și cel mai murdar robinet va străluci.

Păstrați robinetele uscate! Această metodă, considerată cea mai bună, va păstra aspectul produsului cromat. În plus, puteți acoperi robinetele cu un strat subțire de ceară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?