Gorj: Mandatul managerului Spitalului de Urgenţă Târgu-Jiu a încetat înainte de termen
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Contractul de management al directorului Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, Gigel Capotă, a încetat înainte de termen, miercuri, decizia fiind luată de conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj.

'Acordând prioritate interesului legitim public ce vizează satisfacerea nevoilor comunitare specifice, Consiliul Judeţean Gorj, autoritate care exercită managementul la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru a asigura un cadru adecvat necesar bunei desfăşurări a procesului de conducere, organizare şi funcţionare a acestei unităţi sanitare publice, astăzi, 6 noiembrie, a luat decizia de încetare, înainte de termen, a contractului de management al domnului Gigel Capotă', se arată într-un comunicat de presă remis de CJ Gorj.

Potrivit preşedintelui instituţiei, Cosmin Popescu, interimatul va fi asigurat, până la selectarea noului manager, de directorul financiar-contabil al SJU Târgu-Jiu. 'Este o încetare a unui contract civil înainte de termen, prin acordul părţilor. În contract era prevăzută posibilitatea ca înainte de expirarea termenului contractului să fie încetat şi, de comun acord, având în vedere, să spunem, o anumită stare de presiune şi pentru a nu pune în umbră tot ceea ce s-a făcut bun pentru spital, vorbim de investiţii, de anumiţi doctori care îşi fac cu adevărat datoria în acest spital, am luat hotărârea de a înceta acest contract înainte de termen, urmând ca în următoarea perioadă să începem o nouă procedură de selectare a unui nou manager, pentru că aşa prevede Legea sănătăţii, împreună cu ordinele de ministru care au fost elaborate în acest sens. O să anunţăm din timp momentul în care vom scoate din nou acest post la concurs, pentru a se depune proiecte de management', a declarat, pentru AGERPRES, Cosmin Popescu.

În ultima perioadă, unitatea medicală a fost implicată în mai multe incidente, cum ar fi neraportarea numărului real de infecţii nosocomiale, caz în care reprezentaţii IPJ Gorj efectuează cercetări pentru neglijenţă în serviciu, sau închiderea, de către ITM, a magaziei spitalului, aceasta fiind improprie din punct de vedere al normelor securităţii şi sănătăţii în muncă. Totodată, mai mulţi ziarişti locali au protestat mai multe zile în faţa sediului SJU, cerând demisia managerului Gigel Capotă, acuzându-l pe acesta de mai multe ilegalităţi făcute în perioada cât a ocupat respectiva funcţie. Prezentă la Târgu-Jiu în luna martie a acestui an, Sorina Pintea, în acea perioadă ministru al Sănătăţii, a declarat, referitor la SJU, că atunci când un spital are un grad de ocupare de 50%, ceva este în neregulă, iar acest lucru arată că oamenii nu au încredere în sistemul medical. Sorina Pintea a efectuat, în data de 26 martie, verificări în secţiile SJU Târgu Jiu, în urma a peste 60 de reclamaţii venite din judeţul Gorj privind anumite nereguli la nivelul unităţii medicale. Ea a afirmat că o parte dintre sesizări au fost confirmate în urma analizării acestora de către membrii Corpului de Control. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel