Data publicării:

Gorghiu: Mesajul Elenei Lasconi e toxic! Ce a spus despre femei merită sancționat public

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Elena Lasconi a transmis un mesaj care poate fi interpretat ca având un ton jignitor și nepotrivit, mai ales în ultima parte. Deși conținutul său politic și critic este specific dezbaterilor și libertății de exprimare, comparația cu „comportamentul de amante care știu că sunt înșelate și-și mai iau și o smetie peste ceafă” este problematică.

„Am cunoscut mii de soldați, am fost și în teatrul de operații din Afganistan și sunt mândră de militarii noștri. Sunt pricepuți și curajoși.Domnul Ciucă e politician si vrea să ajungă primul ostaș în fruntea țării. Hai să vedem cât curaj aveți, domnule Ciucă!Sunt pe drum înspre Parlament ca să lucrez împreună cu colegii mei la moțiunea de cenzură prin care să dăm jos Guvernul, în frunte cu Ciolacu.Hai cu curaj, cu onestitate și respect. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a zis Elena Lasconi.

Astfel de remarci pot provoca reacții puternice și pot muta atenția de la subiectul principal (moțiunea de cenzură, de exemplu) la caracterul jignitor al mesajului. Acest lucru riscă să polarizeze și să creeze o dezbatere centrată pe limbaj și nu pe problemele politice esențiale.

Alina Gorghiu a taxat-o pentru acest mesaj.

„Mă așteptam ca o femeie, candidat la prezidențiale, să dea dovadă de empatie, să înțeleaga drama prin care trece o victimă a violenței domestice. Nu să o ia peste picior, să o privească de sus sau să devină subiect de atac politic.

Măcar pentru că sper că știe că 52% din populația României este reprezentată de femei și dintre cele 87.565 de cazuri de violență domestică înregistrate de Poliția Română în 2024, majoritatea covârșitoare sunt de violență împotriva femeilor.

Cred, însă, că am așteptări prea mari de la un candidat superficial, pentru care totul este o poleială. Solicit Elenei Lasconi să ceară scuze tuturor femeilor din România care sunt victime ale violenței domestice!

Prin postarea complet neinspirată bagatelizează acest fenomen și le jignește! Mesajul lui Lasconi e toxic! Ideea că victimele suportă violența din interes material este profund deplasată. Impactul unei asemenea afirmații venite tocmai de la o candidată la alegerile prezidențiale este deosebit de mare și merită sancționat public, nu trecut cu vederea”, a scris Alina Gorghiu, ministra Justiției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel