Google vrea să înființeze un serviciu telecom
Data publicării:
Autor: Badoiu Raluca
WhatsApp
google
google

Reprezentanții companiei Google au anunțat că vor să contruiasca o rețea wireless "experimentală" de mare viteză la sediul din Mountain View, California.

Potrivit unor analisti, citați de Wall Street Journal, acesta ar putea fi primul pas spre dezvoltarea unui serviciu telecom.

 Google a depus săptămâna trecută la Comisia Federală de reglementare a sectorului comunicațiilor din SUA o cerere de licență pentru instalarea unui "serviciu radio experimental" cu o rază de două mile ,echivalentul a 3,2 kilometri, care să ofere acoperire la sediul companiei.

 Rețeaua ar funcționa pe frecvențe care nu pot fi accesate de niciun telefon mobil de larg consum, inclusiv dispozitivele Android sau iPhone-ul.

Relevanța frecvențelor vine însă din afara SUA. Operatorii telecom din China, Brazilia și Japonia au început deja să construiască rețele în banda respectivă.

 Frecvențele ar fi eficiente în special în centre urbane dens populate, iar investițiile în astfel de rețele pe piețe majore precum China, Brazilia și Japonia vor conduce cu siguranță la apariția de telefoane compatibile.

 Purtător de cuvânt al companiei a refuzat să comenteze scopul final al cererii depuse la guvern și a precizat doar că Google face des experimente.

 În prezent, Google nu deține licențe de operare în frecvențe wireless. Oficialii companiei au purtat anul trecut discuții cu operatorul de TV prin satelit Dish în încercarea de a încheia un parteneriat pentru dezvoltarea unei rețele wireless de largă acoperire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel