Google raportează venituri și profituri record. Cifrele s-au dublat de la an la an
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Google a făcut publice cifrele financiare pentru trimestrul II din 2021.

Google a stabilit noi recorduri financiare în al doilea trimestru al anului 2021, arată cifrele. Potrivit The Verge, în primul trimestru, compania a reușit să facă un profit record de 17,9 miliarde dolari. Totuși, veniturile din al doilea trimestru ale companiei mame, Alphabet, au ajuns la un nivel record de 61,9 miliarde dolari, iar profitul a depășit 18,5 miliarde dolari.

VEZI ȘI: Internetul liber este sub amenințare, spune influentul șef al Google și Alphabet.

Compania nu doar că a înregistrat recorduri, ci și-a dublat cifrele de la an la an

Pe lângă recordurile propriu-zise, Google și-a dublat unele cifre financiare raportate acum doar un an. Căutările Google sunt cel mai mare factor de creștere, crescând cu 14 miliarde dolari față de anul trecut la borna de 35,8 miliarde dolari. Nici YouTube nu este mai prejos, iar veniturile din publicitate s-au dublat, de la 3,8 miliarde dolari anul trecut la 7 miliarde dolari acum.

O mare întrebare este dacă afacerea Google Cloud o să devină totuși profitabilă, după ce de la înființare nu a făcut decât să piardă bani pentru gigantul tehnologic american. În timp ce divizia aceasta nu este încă profitabilă, în trimestrul al doilea a pierdut doar 591 milioane de dolari, iar veniturile au crescut.

De ce a avut Google această creștere fulminantă

În timpul unei conferințe pentru dezvăluirea performanțelor financiare, directorul de business al Google, Philipp Schindler, a sugerat că aceste performanțe sunt datorate cheltuielii consumatorului. Pandemia a jucat un factor important în creșterea Google, fiindcă cumpărăturile online au crescut, iar piața publicității a ajutat compania să ajungă la profituri record.

VEZI ȘI: Amendă de 500 de milioane de euro pentru Google în Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel