Data publicării:

Google l-a omagiat pe renumitul om de știință Stephen Hawking

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Stephen Hawking
Sursă foto: Facebook Stephen Hawking

Sâmbătă, Google l-a omagiat pe Stephen Hawking, cu ocazia a 80 de ani de la nașterea acestuia.

Sâmbătă, Google i-a adus un omagiu renumitului om de știință Stephen Hawking, care care a depășit o boală debilitantă și a studiat misterele universului, la 80 de ani de la nașterea acestuia.

Hawking, care a murit în 2018 la vârsta de 76 de ani, a fost, de asemenea, cosmolog, astronom, matematician și autor a numeroase cărți, inclusiv „A Brief History of Time”, care s-a vândut în peste 10 milioane de exemplare.

Un Google Doodle, care este o modificare temporară a siglei motorului de căutare pentru a sărbători ocaziile speciale, a fost creat de Matthew Cruickshank în onoarea lui Hawking.

„Videoclipul de astăzi celebrează una dintre cele mai influente minți științifice din istorie, cosmologul, autorul și fizicianul Stephen Hawking”, a scris Google într-un comunicat. „De la ciocnirea găurilor negre până la Big Bang, teoriile sale despre originile și mecanica universului au revoluționat fizica modernă, în timp ce cărțile sale cele mai bine vândute au făcut acest domeniu accesibil pentru milioane de cititori din întreaga lume.”

Stephen Hawking era bolnav de ALS

Omul de știință avea ALS (scleroză laterală amiotrofică), o boală neurodegenerativă cunoscută și sub numele de boala Lou Gehrig, care este de obicei fatală în câțiva ani. A fost diagnosticat în 1963, când avea 21 de ani, iar medicii i-au dat inițial doar câțiva ani de trăit.

Animația stop-motion a început cu vocea sintetizată a lui Hawking, care povestește doodle-ul, spunând că „așteptările lui au fost reduse la zero la 21 de ani. Totul de atunci a fost un bonus. Deși nu mă pot mișca și trebuie să vorbesc prin computer, în mintea mea sunt liber."

„Mi-am petrecut viața călătorind prin univers în interiorul minții mele”, spune vocea lui.

„Scopul meu este simplu: o înțelegere completă a universului, de ce este așa cum este și de ce există. Una dintre regulile de bază ale universului este că nimic nu este perfect. Perfecțiunea pur și simplu nu există. Fără imperfecțiune, nici tu, nici eu nu am exista.”

Doodle-ul se termină cu unul dintre citatele celebre ale lui Hawking: „Suntem foarte, foarte mici. Dar suntem profund capabili de lucruri foarte, foarte mari. Nu ar trebui să existe limite pentru eforturile umane. Oricât de proastă ar părea viața, în timp ce există viață, există speranță. Fii curajos, fii curios, fii hotărât, depășește șansele. Se poate face.", potrivit CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel