Google își transferă angajații din Rusia
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 22 Martie, 22:00
WhatsApp
Google își transferă angajații din Rusia / Foto: Pixabay, de PhotoMIX-Company
Google și-ar transfera angajații din Rusia.

Google a început să transfere „încet” angajați din Rusia în ultimele zile, scrie Bloomberg, citând surse familiare cu decizia companiei.

Potrivit surselor publicației, numărul de angajați ai biroului Google din Moscova este de 244 de persoane. Compania nu și-a închis încă biroul din Federația Rusă, momentan i-a ajutat pe acei angajați care sunt interesați să se mute, au precizat surse din agenție.

În plus, potrivit unei surse Bloomberg, compania a mutat și angajați din biroul din Ucraina, unde lucrau 50 de persoane pentru companie.

Potrivit unui buletin intern Google văzut de Bloomberg, compania a notificat angajații că personalul său „lucrează non-stop pentru a oferi securitate specializată, precum și alt suport” angajaților din Ucraina, scrie ziarul.

Gigantul chinez al cardurilor de credit ocupă locul lăsat liber în Rusia de către instituțiile financiare occidentale

În timp ce Visa, MasterCard, Apple Pay și Google Pay au suspendat operațiunile în țară din cauza embargoului, băncile ruse înregistrează o creștere a cererii pentru cardurile de credit UnionPay. Motivul acestei alegeri este, în general, logic și strategic.

UnionPay, cunoscută și sub numele de China UnionPay, are sediul în Shanghai, China. Înființată în urmă cu douăzeci de ani, în 2002, în 2015 deja depășise Visa și Mastercard la valoarea totală a plăților efectuate de clienți, dar doar 0,5% din volumul plăților au avut loc în afara Chinei, potrivit Rainews.

G Ad:

Gigantul chinez al cardurilor de credit, activ în 180 de țări, este prezent pe piața rusă de opt ani, dar nu a fost, până acum, deosebit de răspândit. Aproximativ zece bănci rusești emit carduri UnionPay, iar altele iau în considerare să facă acest lucru prin asocierea UnionPay cu sistemul național de plată rus Mir , notează agenția oficială de știri rusă Rossiyskaya Gazeta.

„China, nu numai că nu a adoptat nicio sancțiune, probabil a început o promovare intensă a unor servicii care vizează înlocuirea companiilor, băncilor și instituțiilor financiare din zona NATO. Majoritatea celor mai bogați consumatori ruși, în general foarte mobili, sunt mari cheltuitori”, declară profesorul de marketing, expert în comportamentul consumatorului și tehnologii și director al centrului de cercetare Luiss x.ite  Michele Costabile. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro