Urmărește emisiunea live
Google face oferte speciale clienților zgârciți
Data publicării:
Autor: Lazarescu Corina
WhatsApp

Google a brevetat recent o tehnologie prin care poate determina predispoziţia individuală a fiecărui client faţă de cumpărarea unui produs, astfel putea oferi cele mai bune reduceri  celor mai "zgârciţi" utilizatori, potrivit Mediafax.

[caption id="attachment_228945" align="alignleft" width="310"] sursa foto:picgifs.com[/caption]

Tehnologia poate reduce automat preţul conţinutului media distribuit de Google, precum filmele, de la client la client, în funcţie de probabilitatea de cumpărare calculată pentru fiecare în parte.

Algoritmul ia în calcul gusturile fiecărui client şi obiceiurile manifestate în zona cumpărăturilor online, apoi le compară cu media bazei de utilizatori, pentru ca, în final, dacă softul decide că un client este ceva mai atent la preţ, acesta poate beneficia de un discount special.

Codul ţine cont şi de interesele utilizatorilor: o persoană care a cumpărat deja coloana sonoră a unui film şi a realizat multe căutări pe Google referitoare la producţia respectivă nu va primi discount, în timp ce un client aflat la prima căutare ar putea fi tratat cu o ofertă. Încă nu se ştie dacă şi când va fi implementată tehnologia în serviciile destinate publicului larg.

Practic decizia dacă primim o reducere stă la “mâna “ unui program creat special pentru a acorda diverse reduceri .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel