Google, dat în judecată. MILIOANE de oameni nu știau că face asta
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Compania americană Google a fost dată în judecată în Statele Unite sub acuzația că invadează intimitatea utilizatorilor chiar și când aceștia folosesc „modul incognito”.

Compania americană Google a fost dată în judecată în Statele Unite sub acuzația că invadează intimitatea utilizatorilor chiar și când aceștia folosesc „modul incognito”, transmite BBC. Procesul colectiv cere 5 miliarde de dolari din partea Google și a companiei-mamă Alphabet.

Mulți utilizatori presupun că istoricul căutărilor nu este urmărit atunci când folosesc „incognito”, însă Google a spus că nu este adevărat. Compania spune că este mai bine să fie sinceră despre colectarea de date din acest mod.

„Milioane” de utilizatori Google care au folosit motorul de căutare în „incognito” din 1 iunie 2016 cer despăgubiri gigantului tehnologic, transmite firma de avocatură Boies Schiller Flexner care a depus cererea de chemare în judecată într-un tribunal din San Jose, California.

„Modul incognito”

Pentru cei care nu cunosc, Google oferă în browserul său Google Chrome un „mod incognito”. Când este activat, utilizatorul este întâmpinat de mesajul: „Acum puteți căuta în intimitate, iar alte persoane care folosesc acest dispozitiv nu vor vedea activitatea dumneavoastră. Cu toate acestea, descărcările și semnele de carte vor fi salvate”.

„Chrome nu va salva următoarele informații: istoricul de căutare, informațiile de site și cookie-urile, informațiile din completarea formularelor. Activitatea ar putea fi în continuare vizibilă pentru: site-urile vizitate, angajatorul sau școala dumneavoastră, furnizorul de internet”, se mai arată pe pagina „incognito” a Chrome.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel