Google cumpără Motorola Mobility pentru 12,5 miliarde dolari
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
google
google

Google cumpără Motorola Mobility Holdings pentru circa 12,5 miliarde de dolari, preluare care îi conferă acces la patente în domeniul tehnologiei wireless, necesare pentru a concura mai eficient cu Apple pe piaţa smartphone.

Preţul convenit, de 40 de dolari pe acţiune, este cu 63% peste cotaţia înregistrată de titlurile Motorola la închiderea tranzacţiilor de vineri de la bursa din New York, scrie Mediafax.

Acţiunile Motorola au crescut cu 59% în urma anunţului, în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii bursei new-yorkeze.

Google, al cărui sistem de operare Android este instalat pe telefoane fabricate de Motorola Mobility şi companies precum Samsung Electronics, a obţinut astfel patente necesare să concureze mai eficient iPhone-urile Apple.

La începutul acestei luni, Google nu a reuşit să cumpere mii de patente de la compania falimentară Nortel.

Directorul juridic al Google, David Drummond, a acuzat Microsoft, Apple, Oracle şi alte companii că s-au coalizat pentru a împiedica ascensiunea Android, prin achiziţia de pantente.

Tranzacţia va fi finalizată la sfârşitul lui 2011 sau începutul anului viitor, iar Motorola Mobility va fi condusă ca o afacere separată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel