Gonoreea, o reală amenințare pentru întreaga planetă: Riscă să devină o boală incurabilă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Cea de-a doua cea mai răspândită boală cu transmitere sexuală din lume devine tot mai greu de vindecat, existând riscul să devină una incurabilă.

Gonoreea, cunoscută și ca blenoragie, e pe cale să devină o boală incurabilă, în condițiile în care deja au fost semnalate cazuri care n-au putut fi tratate nici cu cele mai eficiente antibiotice pe care oamenii de știință le au la dispoziție.

Cel puțin nouă cazuri de gonoree rezistentă la antibiotice au fost semnalate de medici în Canada, scrie usnews.com, potrivit realitatea.net. În cazul acestor pacienți, gonoreea n-a putut fi vindecată nici după un tratament cu cefalosporine, ultimul antibiotic pe care medicii îl au la dispoziție pentru a trata boala cu transmitere sexuală.

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății au avertizat în ultimii ani că gonoreea incurabilă ar putea deveni realitate în următorii ani, în condițiile în care bacteriile repsonsabile cu producerea bolii devin tot mai rezistente la tratamentele cu cefalosporine.

Cazuri de gonoree au fost semnalate în trecut și în alte state, respectiv în Marea Britanie, Austraia, Franța, Norvegia și Japonia.

În cazul în care nu e tratată la timp, gonoreea poate conduce la boala inflamatorie pelvină sau chiar la infertilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel