Goji este un fruct folosit din cele mai vechi timpuri, fiind considerat şi fructul tinereţii. Legenda spune că are capacitatea de a transforma părul cărunt în păr castaniu.Dintre toate proprietăţile acestui fruct cea mai importantă este cea de antioxidant, dar este şi un puternic depurativ. Pentru că are în compoziţie vitamine, minerale şi fibre, goji combate stresul.
De ce mai este bine să consumăm goj? Fructul creşte nivelul de energie din organism, protejează pielea împotriva radiaţiilor solare puternice, menţine sistemul nervos sănătos, scade nivelul colesterolului, întăreşte oasele şi ligamentele, normalizează nivelul glicemiei.
Goji protejează sănătatea ochilor, fiind o sursă de zeaxantină, şi de luteină. Conţine chiar şi betacaroten, cunoscut ca nutrient benefic retinei.
Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate sau fructe proaspete. Puteţi prepara un ceai cu o aromă caracteristică. De asemenea, goji se poate prepara sub formă de suc sau se poate amesteca cu iaurturi, cereale, se poate adăuga în salate, supe sau prăjituri. Nu are contraindicaţii.
Fructele tinereţii tibetane se poate procura în România de la farmaciile naturiste şi plafar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News