Data publicării:

Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară. Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci. O vei repeta!

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dacă vrei să te bucuri de o rețetă specială de gogoși, poți încerca varianta cu griș pe care ți-o propunem.

Ingrediente

- 500 ml lapte

- 10 linguri griș + încă 3-4 linguri

- 2 linguri zahăr

- 1 pliculeț zahăr vanilat

- 3 ouă

- un praf de sare

- o lingură zahăr pudră

- o lingură scorțișoară

- 300 ml ulei de floarea soarelui (pentru prăjit)

Vezi și: Gogoși marocane. Ies rumene și pufoase. Rețeta specială de Sfenj

Cum se prepară 

Punem laptele la fiert într-o cratiță, împreună cu zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul. Amestecăm continuu și gătim o budincă groasă. Luăm amestecul de pe foc și-l lăsăm să se răcească. Adăugăm apoi ouăle, unul câte unul și amestecăm bine după fiecare ou adăugat, potrivit suntgospodina.net.

Punem 3-4 linguri de griș într-o farfurie. Într-o altă farfurie, amestecăm zahărul pudră cu scorțișoara. Prin acest amestec vom da gogoșile după ce se vor prăji. Turnăm uleiul într-o cratiță și așteptăm să se încălzească bine. Rupem bucăți din aluat, le modelăm în palmă și le dăm prin griș, apoi le prăjim în tigaia cu ulei fierbinte.

După ce s-au prăjit bine, pe ambele părți, le scoatem din tigaie și le punem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de ulei. Dăm gogoșile prin zahăr pudră și scorțițoară sau le servim cu gem.

Vezi și: De ce să fierbi cartofii în apă cu sare și oțet, înainte de-ai pune la prăjit. Trucul gospodinelor pricepute

De asemenea, poți încerca și o altă rețetă libaneză de gogoși.

Ingrediente

- 8 căni făină
- 1 l iaurt
- 1 linguriţă bicarbonat
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- sirop făcut din părţi egale de apă şi zahăr (sau 200 gr de zahăr pudră).

Cum se prepară

Făina se amesteca cu iaurtul şi bicarbonatul şi se bat bine 2-3 minute cu furculiţa, retete-online.ro. Într-o oală sau un vas mai adânc se pune uleiul pentru a prăji gogoşile într-o baie de ulei. Se încălzeşte baia de ulei bine şi se ia cu o linguriţă câte puţin din aluat, punându-l în uleiul încins.

Bilele se vor umfla repede şi vor rezulta gogoşi mici. Se scot de îndată ce se coc. Se pun pe o hârtie absorbantă să se scurgă, apoi se toarnă peste ele siropul gros de zahăr, rece. Se servesc fierbinţi. Se pot tăvăli prin zahăr pudră, în loc de a le însiropa.

Vezi și: Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel