Ingrediente
- cartofi 0,300 kg
- făină 0,250 kg
- lapte 0,200 l
- ulei 0,150 l
- drojdie de bere 0,025 kg
- zahăr pudră 0,050 kg
- zahăr vanilat 1 plic
- unt 0,050 kg
- sare 0,020 kg
Vezi și: Prăjitura Budapesta. Nu o poți refuza! Rețeta bine păstrată a mamei
Cum se prepară
Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă, în apă clocotită cu sare. După ce au fiert, se curăţă calzi şi se trec printr-o razătoare, se amestecă și cu făina şi laptele cald, drojdia înmuiată în lapte, untul topit, sare şi se frământa până ce se va obţine un aluat potrivit de tare.
Se acoperă vasul şi se lasa să crească la cald. Se întinde o foaie de grosimea unui deget, se taie în formă rotundă cu un pahar, se lasa să mai crească cca. o oră, apoi bucăţile se rumenesc în ulei fierbinte. Se scot când sunt rumenite pe ambele părţi, se presară cu zahăr pudră amestecat cu zahăr vanilat. Se servesc în stare caldă.
Vezi și: Ouă pe canapea. Rețeta din anii '80 pe gustul românilor
Salata "arnăuților". Rețeta veche moștenită din comunism
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Medeea Marinescu își explică lipsa de reacție publică după ce Florin Piersic a fost internat de urgență
- BANCUL ZILEI: Secretul ascuns al limbii române
- Medicul Alin Popescu, despre un aliment de pe masa de Paște: Preparat așa... e nenorocire completă / Asta e o regulă pe care mulţi nu o respectă, din păcate
- Tragedia din Vinerea Mare care a făcut înconjurul lumii. Peste 100 de români, majoritatea copii, au ars de vii în biserică
- Mircea Diaconu: E un fenomen, pe care nu-l sesizează aproape nimeni, care se petrece în România. Sunt vizați tinerii educați, IT-iștii, modernitatea țării
- BANCUL ZILEI: Ați greșit numărul!
- Vasile Bănescu explică: De ce slujba de Înviere nu are loc în biserică. Când începe și când se termină sfânta slujbă a Paștelui
- Miracolul Luminii Sfinte? Ce știm despre aprinderea ei: Un arab și un turc verifică înainte Sfântul Mormânt
- Mioara Roman îi trimite semne Oanei Roman, din lumea de dincolo, chiar în Săptămâna Mare / foto în articol
- Preotul Paul Iulius Negoiță, despre cea mai importantă tradiție de Înviere. Puțini mai respectă de Paște această regulă foarte veche, dar extrem de valoroasă