Gogoșari delicioși și suculenți, rețeta lui Vlăduţ, bucătarul de la ”Neatza cu Răzvan şi Dani”. Ce secret are
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă de gogoșari la cuptor, suculenți și delicioși, pe care a denumit-o „Gogoșari preferați”.
Ingrediente
Pentru fiecare gogoșar în parte aveți nevoie:
1 lingură oțet de mere
1 lingură ulei
5 boabe de piper
1 cățel de usturoi
1 vârf de linguriță sare
1 foaie de dafin
1 lingură de miere
Mod de preparare
Gogoșarii se spală bine și li se îndepărtează cotoarele. Se curăță bine și se așază într-o tavă de cuptor, pe hârtie de copt. Sfatul lui Vlăduț este să nu se spele gogoșarii în interior, pentru că își vor pierde din sucul lor gustos.
În fiecare gogoșar se va adăuga câte o lingură de oțet, una de ulei, 5 boabe de piper, o foaie mică de dafin, un cățel de usturoi și puțină sare. Se acoperă cu folie de aluminiu și se dau la cuptor pentru 15 minute. Se îndepărtează folia și se mai lasă la cuptor alte 15 minute.
La final se va adăuga și câte o lingură de miere, după gustul fiecăruia.
De menționat că această rețetă nu este una de gogoșari murați, ci reprezintă mai degrabă o garnitură ce poate fi servită la orice friptură sau fel principal, notează a1.ro. Gogoșarii preparați în acest mod se pot pune în borcane, după ce se răcesc și se pot păstra la frigider chiar și o lună, dacă borcanele se închid ermetic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News