Data actualizării:
Data publicării:

Godină, ipoteză despre cele două poze apărute cu Cherecheș după arestarea sa / Foto în articol

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
Inquam Photos / Cornel Putan
Inquam Photos / Cornel Putan
Cătălin Cherecheș, primarul fugar din Baia Mare, a fost prins marți seară, în Augsburg, Germania, după ce a fost depistat într-o mașină care 'zbura' cu 200 de kilometri la oră și era condusă de mătușa sa.  

Polițistul Marian Godină a vorbit despre cele două poze cu primarul Cherecheș, care au apărut pe internet, după arestarea sa. Una dintre poze îl arată pe Cherecheș cu zgârieturi pe față, iar în cealaltă apare nevătămat.

Internauții s-au întrebat care este fotografia reală. Godină a venit cu explicații.

'Am postat o poză cu domnul Cătălin Cherecheș, care, din păcate pentru domnia sa, a fost prins în Germania. În fotografia postată de mine se vedea că are niște zgârieturi pe bărbie și undeva sub ochiul drept. Asta a făcut pe mulți să îmi scrie că poza este fake pentru că circuă pe internet o altă poză în care domnul Cherecheș arată nevătămat. Nu fac acest video ca să mă bucur că poza reală este cea în care Cherecheș are zgârieturi la bărbie și la ochi, ci pentru că acesta este adevărul.

Dacă vă uitați atent la poza în care apare nevătămat, acum, serios, nu trebuie să fii vreun detectiv să observi că a fost editată destul de grosolan la nivelul bărbiei. Se vede cum este ștearsă zgârietura... Atenție la fake-uri!', a zis Marian Godină, într-un video postat pe pagina sa de Facebook.                                                                                                                                                 

Poza reală                                                                                          Poza fake

Primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru corupție, a fugit din țară vineri, prin punctul de trecere a frontierei Petea către Ungaria, folosindu-se de un act de identitate al unei rude.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis să respingă recursul primarului din Baia Mare. Acțiunea în instanță a edilului este ”nefondată” a hotărât ÎCCJ. Cătălin Cherecheș făcuse un recurs la decizia din 25 octombrie, când un complet al ÎCCJ a respins cererea de sesizare a CCR pentru o excepție de neconstituționalitate. Primarul reclama că două dintre prevederile Codului de Procedură Penală s-ar contrazice. 

Curtea de Apel Cluj i-a mai dat o lovitură edilului, condamnându-l definitiv la 5 ani de închisoare. Prin decizia de astăzi, ca răspuns la apelul PÎCCJ, instanța a desființat în parte condamnarea din 24 februarie 2022 și a decis: ”Majorează durata pedepsei complementare aplicate prin sentinţa apelată faţă de inculpatul CC, constând în interzicerea exercitării drepturilor (...) de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia de primar, de la 4 ani la 5 ani”. 

Conform deciziei, pedeapsa complementară se execută ”după executarea pedepsei principale a închisorii”. Prin urmare, Cătălin Cherecheș, astăzi primar, nu va mai putea fi ales 5 ani de când va ieși din închisoare. Respectiv, va mai putea fi ales într-o funcție publică peste 10 ani. 

Rămân sub sechestru asigurator, conform deciziei instanței: 

- autoturismul marca Porsche Cayenne

- terenul intravilan în suprafaţă de 74 mp

- terenul intravilan în cotă de 9/788 parte aferentă parcării, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro, cu privire la care s-a dispus confiscarea specială. 

De asemenea, dispune ca sechestrul asigurator ”să garanteze şi executarea cheltuielilor judiciare în cuantum de 57.000 lei (aferente fazelor de urmărire penală, judecata în primă instanţă şi judecata în apel)”.

 

Citește și - „Favorita“ lui Cherecheș din Primăria Baia Mare. Cât câștigă femeia misterioasă care l-a ajutat să candideze în timp ce era la închisoare / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel