Glumele despre Dumnezeu, permise de Papa Francisc. Singura condiție pe care o pune Suveranul Pontif
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Papa Francisc dă dezlegare la glume cu Dumnezeu.

Papa Francisc uimește din nou și spune că putem să râdem de Dumnezeu. Totuși, Suveranul Pontif are o singură condiție.

VEZI ȘI: Papa Francisc le cere preoţilor să ţină predici mai scurte ca să nu mai adoarmă oamenii

Se poate râde de Dumnezeu (...), dar fără a ofensa sentimentele religioase ale credincioşilor, a afirmat Papa Francisc vineri dimineaţa, când a primit într-o audienţă comună aproximativ o sută de actori de comedie din circa 15 ţări, informează Agerpres, citând AFP.

În faţa actorilor, Suveranul Pontif, în vârstă de 87 de ani, şi-a dus degetul mare la ureche şi şi-a agitat degetele, gest care a provocat râsete şi aplauze: În loc de discurs, fac asta, a spus Papa râzând.

Printre numeroşii actori italieni, la întâlnire au fost prezenţi şi actorii americani Whoopi Goldberg (Sister Act), Julia Louis-Dreyfus (Seinfeld), Chris Rock şi Jimmy Fallon, precum şi francezul Manu Payet. Au mai fost de asemenea prezenţi actori din Irlanda, Columbia, Germania, dar şi din Timorul de Est, stat pe care Papa Francisc îl va vizita în septembrie.

Papa Francisc: Aşa cum ne jucăm şi glumim cu persoanele pe care le iubimSe poate râde de Dumnezeu? i-a întrebat Suveranul Pontif pe artişti. Papa Francisc a răspuns chiar el la întrebare: Bineînţeles, aşa cum ne jucăm şi glumim cu persoanele pe care le iubim.

Totuși, Papa Francisc a revenit imediat cu o completare: Putem face asta, dar fără să ofensăm sentimentele religioase ale credincioşilor.

Totodată, el a subliniat rolul social pozitiv al actorilor de comedie: Aveţi puterea de a răspândi seninătate şi zâmbete.

Talentul vostru este un dar preţios întrucât, odată cu râsul, transmite pace în inima oamenilor, ajutându-ne astfel să depăşim dificultăţile şi să suportăm stresul cotidian, a mai spus Papa Francisc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel