Data publicării:

Glume proaste la Globurile de Aur: Aluzii misogine către filmul Barbie și Taylor Swift. Bancuri ieftine pe seama filmului Oppenheimer /video

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Ceremonia Globurilor de Aur din acest an a fost marcată de prestația mediocră a lui Jo Koy, gazda evenimentului. 

Anunțat cu doar câteva săptămâni înainte de ceremonie, Koy a avut puțin timp pentru a-și pregăti monologul, iar această perioadă scurtă s-ar putea să fi fost motivul pentru reacțiile stârnite luni dimineață, scrie Vanity Fair.

"Mi-am primit rolul acum 10 zile! Vreți un monolog perfect? Hai, liniștiți-vă", a spus el după ce a realizat reacția relativ tăcută a sălii, în urma mai multor glume din cadrul monologului său. "Glumiți, nu? Potoliți-vă. Unele dintre aceste glume au fost scrise de mine și sunt chiar acelea la care râdeți."

Potrivit lui David Canfield de la Vanity Fair, reacția lui Koy a fost la fel de neinspirată în sală precum s-a văzut la televizor. "Am văzut, în principal, priviri confuze la mese, oameni întrebându-se dacă ar trebui să râdă."

Koy a început prestația menționând că a avut dificultăți în a urmări filmul "Oppenheimer". "Am avut doar un impediment: trebuia să mai dureze o oră", a remarcat el, când camera s-a îndreptat către un Cillian Murphy și un Robert Downey Jr. mai puțin încântați. "Am simțit că avea nevoie de mai mult context. Rezoluția mea pentru Anul Nou 2024 este să termin Oppenheimer în 2025." Apoi a glumit din nou despre film, adăugând în fața unei audiențe de A-listers de la Beverly Hilton, duminică seara, că filmul lui Christopher Nolan a "răspuns la o întrebare pe care o aveam de ani de zile: Da, oamenii de știință au succes în dragoste, atâta timp cât arată ca Cillian Murphy."

Filmul Barbie a fost rezumat de către prezentator strict la „sâni mari” și „priviri intense”, regizoarea Greta Gerwig, dar și actorii (cadrele fiind puse pe Margot Robbie și Ryan Gosling) privind siderați spre scenă.

Apoi, Koy și-a îndreptat atenția spre alți nominalizați, inclusiv către producția "Killers of the Flower Moon", în regia lui Martin Scorsese. "Singurul lucru pe care l-am învățat văzând acel film este că oamenii albi au furat totul," a spus el. "Știți ce mi-a plăcut la Saltburn?" a continuat Koy. "Am aflat că și familiile sataniste au sentimente." Apoi și-a fixat atenția pe actorul Barry Keoghan, întrebând: "Unde își are locul penisul tău? Acesta este adevăratul star al show-ului."

Sala a continuat să fie tensionată după acordarea primelor premii, mai ales când prezentatorul s-a referit la unul dintre cei mai importanți invitați ai serii. "Marea diferență între Globurile de Aur și NFL? La Globurile de Aur, avem mai puține cadre cu Taylor Swift," a spus Koy, în timp ce Swift, vizibil neimpressionată, a băut din paharul ei.

Deși glumele lui Koy nu au fost bine primite, acesta a adoptat un ton mult mai blând decât prezentatorii anteriori, precum Ricky Gervais, duo-ul Tina Fey și Amy Poehler, sau gazda de anul trecut, Jerrod Carmichael, care au abordat cu asprime diversele controverse ale Asociației Presei Străine de la Hollywood în discursurile lor de deschidere. În schimb, Koy a glumit despre Ozempic și a avertizat miliardarii să învețe o lecție din "Succession": "Retrageți-vă. Vor deveni o versiune rea a voastră; retrageți-vă."

"Eu sunt primul asiatic care face asta de unul singur," a declarat Koy pentru Vanity Fair în zilele dinaintea apariției sale pe scenă. "Știu ce înseamnă asta pentru multă lume, în special pentru tinerii care sunt indirect inspirați de acest lucru. Deci, trebuie să fac față. Și asta înseamnă să mergem înainte, știi ce vreau să spun? Învățăm din greșelile noastre. Organizatorii Globurilor de Aur și-au recunoscut greșelile și acum mergem înainte, în direcția corectă."

Înainte de gală, Koy a căutat sfaturi de la câțiva colegi comedianți, inclusiv de la cei care, conform CNN, au refuzat să fie gazde, cum ar fi Chris Rock, nominalizat într-una dintre cele două categorii noi, "cea mai bună interpretare într-un spectacol de stand-up", și Ali Wong, recunoscută pentru interpretarea sa în "Beef" de pe Netflix. Koy a spus că a luat în serios sfatul lui Wong de a fi pregătit, rămânând "hiperfocalizat" să vadă fiecare film și spectacol nominalizat - cel puțin o parte a sarcinii pe care, aparent, a înțeles-o.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel