Data publicării:

Giurgiu: Cetăţean britanic, cercetat după ce a încercat să introducă ilegal în România tutun şi ţigări din Bulgaria

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Un cetăţean britanic este cercetat pentru infracţiunea de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile după ce a fost depistat în timp ce încerca să introducă în România aproape cinci kilograme de tutun şi 1.660 de pachete de ţigări pentru care nu avea documente legale, se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

"La Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie, un cetăţean britanic în vârstă de 40 de ani. Acţionând în baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în portbagajul autoturismului au fost descoperite mai multe cutii de carton care conţineau cantitatea totală de 1.660 pachete cu ţigări şi 4,8 kilograme de tutun mărunţit pentru fumat pentru care nu a putut prezenta nici un document de provenienţă", se arată într-un comunicat de presă emis miercuri de ITPF Giurgiu.

La cercetări, persoana în cauză a declarat că a cumpărat ţigările şi tutunul din Bulgaria şi că intenţiona să le transporte în Marea Britanie pentru a le comercializa.

Bunurile, în valoare de 36.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a zece mii de ţigări, faptă prevăzută de Legea 227/2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel