Gitenstein: Soluţia găsită de Ministerul Transporturilor şi Bechtel - succes pentru toate părţile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România
Mark Gitenstein, ambasadorul SUA în România

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, consideră că soluţia la care au ajuns Ministerul Transporturilor şi compania Bechtel pentru Autostrada Transilvania reprezintă "un succes pentru toate părţile", în special pentru cetăţenii români.

Ambasadorul SUA la Bucureşti apreciază decizia Guvernului României de a adopta o nouă metodă de plată pentru Autostrada Transilvania, ca parte a pachetului de propuneri acceptate de firma americană Bechtel, se arată într-un comunicat al misiunii diplomatice, care precizează că acordul trebuie ratificat de Guvernul României, iar în acel moment se va pune la punct acordul final.

"Mă bucur că Bechtel şi Ministerul Transporturilor şi al Infrastructurii au reuşit să identifice împreună o soluţie în cazul acestui important proiect. Rezultatul este o soluţie pentru toate părţile, în special pentru cetăţenii români care se vor bucura de beneficiile unui sistem modern de autostrăzi în acele regiuni ani de zile de acum înainte", a declarat Mark Gitenstein, conform sursei citate.

Ambasadorul o felicită pe Anca Boagiu pentru "rolul important pe care l-a avut în obţinerea acestui progres", care asigură realizarea unei autostrăzi de înaltă calitate, acordând atenţie şi costurilor pe care le implică pentru România.

"Încurajez ferm Guvernul României să adopte acest acord şi să asigure aplicarea sa fără probleme, în acelaşi spirit al parteneriatului şi pragmatismului care a adus la acest acord. Acum scopul nostru ar trebui să fie finalizarea acestor segmente ale Autostrăzii Transilvania fără întârziere", mai declară Gitenstein.

Citeşte şi: Bechtel va mai face 64 de km din Autostrada Transilvania. Pentru restul se vor face noi licitaţii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel