Giorgia Meloni, posibilul premier al Italiei: Imigranţii ar trebui blocaţi pe mare
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 09 aug 2022, 08:48
WhatsApp
Giorgia Meloni, o fostă fană a lui Mussolini, în pragul preluării puterii în Italia - Foto Agerpres
Ambarcaţiunile care pleacă de pe coastele din nordul Africii transportând migranţi trebuie să fie blocate pe mare, a susţinut luni lidera partidului populist Fratelli d'Italia, Giorgia Meloni, potrivit DPA.

Cea mai bună soluţie la această problemă este de a împiedica plecările şi nu sosirile. O blocadă asupra plecărilor ar fi mai eficientă, a spus Meloni într-un interviu pentru postul de radio RTL 102,5.

Fratelli d'Italia, formaţiune naţionalistă eurosceptică, conduce în sondaje de câteva săptămâni cu aproximativ 24%. Aliaţii săi, Forza Italia (partid condus de Silvio Berlusconi) şi Liga, condusă de Matteo Salvini, sunt creditaţi cu 7%, respectiv 12% din intenţiile de vot.

Cele trei partide au format o alianţă în perspectiva alegerilor legislative din 25 septembrie, în timp ce în rândul forţelor politice tradiţionale de centru domneşte confuzia.

Stânga este sub presiune după destrămarea, luna trecută, a coaliţiei de uniune naţională a premierului Mario Draghi, care a dat startul campaniei electorale pentru alegerile legislative dominate de forţele de dreapta.

Meloni şi Salvini au făcut din migranţi şi refugiaţi un subiect cheie al campaniei lor, în contextul în care numărul celor sosiţi din Africa de Nord continuă să fie ridicat.

Giorgia Meloni s-a pronunţat pentru crearea unor 'hotspot'-uri în nordul Africii unde migranţii să fie verificaţi înainte de a părăsi continentul african. Cu siguranţă am putea discuta cu autorităţile libiene despre asta, a spus ea, potrivit Agerpres.

Giorgia Meloni, posibilul premier al Italiei, după demisia lui Draghi

Giorgia Meloni ar putea fi noul premier al Italiei. Meloni conduce partidul Fratelli d'Italia.

Cei trei lideri ai coaliţiei de centru-dreapta din Italia, Berlusconi Salvini şi Meloni au decis: "Coaliţia va propune ca premier exponentul indicat de cel care a luat cele mai multe voturi la alegerile din 25 septembrie".

Iar în coaliţia pe care o dau câştigătoare sondajele, funcţia de premier ar putea fi deţinută de Giorgia Meloni, liderul partidului Fratelli d'Italia, un personaj misterios şi controversat datorită trecutului său de fostă exponent al unui partid postfascist, chiar la nivel european.

G Ad:

De asemenea, s-a găsit un acord pentru a candida împreună în cele 221 de circumscripţii uninominale, selectând cei mai competitivi candidaţi pe baza consensului atribuit partidelor. Dacă planul va fi unui victorios, va trebuie asigurată stabilitatea politică pentru a obţine banii PNRR. Rămâne de văzut dacă Meloni va avea umerii suficient de largi pentru a impementa reformele necesare şi a-i linişti pe aliaţii europeni, scrie Rador.

Liderul partidului italian de extremă dreapta Liga, Matteo Salvini, s-a văzut somat joi să dea explicaţii despre contactele între ambasada rusă şi anturajul său, în contextul crizei politice care a dus la căderea guvernului condus de Mario Draghi şi la convocarea alegerilor anticipate care vor avea loc în septembrie, consemnează AFP.

Umbre ruseşti peste criza politică din Italia, titra joi cotidianul de centru-dreapta La Stampa, care a deschis această controversă prin publicarea unui document despre care susţine că provine de la serviciile de informaţii italiene.

Guvernul de uniune naţională condus de Draghi a căzut pe 14 iulie, după ce trei mari partide, respectiv Liga, Forza Italia şi Mişcarea 5 Stele, au refuzat să participe la un vot de încredere în parlament.

Conform La Stampa, un diplomat rus aflat la post în Italia s-a întâlnit la sfârşitul lunii mai la Roma cu un colaborator apropiat al lui Matteo Salvini, cei doi discutând despre situaţia politică. Diplomatul, lăsând să transpară posibilul interes al Rusiei de a destabiliza echilibrele guvernului italian prin această operaţiune, ar fi întrebat dacă miniştrii Ligii intenţionează să demisioneze din guvernul Draghi, scrie sursa citată, conform Agerpres.

Respectiva întâlnire s-a desfăşurat într-un moment în care Salvini însuşi era acuzat că desfăşoară o diplomaţie paralelă cu ambasada rusă, oficial pentru a lucra la un plan de pace între Moscova şi Kiev, dar fără a avea un mandat în acest sens din partea guvernului italian.

Ambasada rusă le-a facilitat astfel lui Salvini şi altor membri ai partidului acestuia achiziţia unor bilete de avion pentru o călătorie la Moscova prevăzută pentru 29 mai, deplasare în final anulată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro