Giorgia Meloni, pe urmele lui Viktor Orban: "UE ne tratează de sus. Italia se va concentra mai mult asupra propriilor interese" 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Premierul Italiei, Georgia Meloni. Sursa Agerpres.
Premierul Italiei, Georgia Meloni. Sursa Agerpres.
Italia se va concentra mai mult în viitor din nou asupra intereselor sale, a indicat sâmbătă Giorgia Meloni, care urmează să devină noul prim-ministru după ce partidul său Fratelli d'Italia s-a plasat pe primul loc la recentele alegeri parlamentare, transmite dpa.

'Italia trebuie să revină la apărarea intereselor sale naţionale în primul rând', a declarat Giorgia Meloni, la Milano, în primul discurs public după câştigarea alegerilor, vorbind despre o 'schimbare în următoarele câteva luni'.

Ea a precizat că aceasta nu înseamnă o atitudine negativă împotriva altora, ci una pozitivă faţă de Italia.

Giorgia Meloni a mai spus că simte că Italia permite să fie tratată de sus de parteneri europeni şi de Bruxelles şi că nu este tratată ca un egal.

Lidera Fratelli d'Italia a reluat astfel o afirmaţie din campania electorală, la finalul căreia partidul său a reieşit drept cea mai puternică formaţiune din alianţa de dreapta care a promis o politică naţionalistă şi protecţionistă.

Meloni face referire la suma uriașă pe care Germania o va folosi pentru compensarea prețurilor la energie



Potrivit Giorgiei Meloni, evaluarea sa a fost confirmată acum de faptul că alte ţări din Europa pun de asemenea interesele proprii deasupra celor ale Uniunii Europene.

Aceasta poate fi interpretată ca o critică la adresa guvernului german, care pune la punct un pachet de asistenţă de până la 200 miliarde de euro pentru a-i ajuta pe germani să lupte cu creşterea preţurilor la energie, notează dpa.

În Italia, aceasta a fost interpretată ca o lipsă de solidaritate, inclusiv de prim-ministrul demisionar Mario Draghi, adaugă agenţia germană, citată de Agerpres. 

Giorgia Meloni speră că locuitorii Spaniei vor alege la fel ca italienii

 Giorgia Meloni, care a câştigat duminică alegerile din Italia, şi-a exprimat speranţa că "Spania va trece şi ea la dreapta", într-un tweet adresat joi liderului partidului de extremă dreapta spaniol Vox, Santiago Abascal, informează AFP.

Abascal a fost unul dintre primii care a felicitat-o luni pe Giorgia Meloni, care, potrivit lui, "a arătat calea spre o Europă mândră şi liberă a naţiunilor suverane", în timp ce ministrul spaniol al afacerilor externe, Jose Manuel Albares, socialist, a declarat ceva mai târziu că "populismele sfârşesc întotdeauna printr-o catastrofă".

Într-un tweet postat joi, probabila viitoare şefă a guvernului italian îi mulţumeşte lui Abascal pentru "prietenia" sa.

"Ştii cât a trebuit să muncim pentru a ajunge la acest rezultat. Acum suntem deja la lucru pentru a înfrunta problemele italienilor, într-un mod concret tipic conservatorilor", continuă Giorgia Meloni în acest tweet scris în spaniolă, o limbă pe care ea o vorbeşte fluent.

"Sperăm că Spania va trece şi ea la dreapta!", conchide Meloni, 45 de ani, care în luna iunie a susţinut un discurs în faţa unor militanţi ai Vox în Spania. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel