Giorgia Meloni, precizări la Summitului Global pentru Pace / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Giorgia Meloni a avertizat Rusia, la Summitul Global pentru Pace din Elveția.

Update: Prim-ministrul Italiei nu ar fi spus că Rusia va fi forțată să se predea dacă nu va fi de acord cu termenii unui summit de pace din Ucraina la mijlocul lunii iunie, contrar afirmațiilor de pe rețelele de socializare, potrivit Reuters.

___________

Premierul italian Giorgia Meloni consideră că a apăra Ucraina înseamnă unirea tuturor eforturilor comunității internaționale pentru a proteja pacea în Ucraina, iar asta nu înseamnă că ar trebui să se predea, așa cum crede președintele rus Vladimir Putin.

Meloni a făcut aceste declarații în timpul celei de-a doua sesiuni plenare a Summitului Global pentru Pace, potrivit UNN.

„Apărarea Ucrainei înseamnă unirea tuturor eforturilor comunității internaționale pentru a proteja Ucraina. Dacă Rusia nu este de acord cu termenii Ucrainei, o vom forța să se predea. Trebuie să stabilim condițiile minime pentru această discuție.

Această agresiune împotriva statului și a păcii din Ucraina nu înseamnă că trebuie să se predea, așa cum crede președintele Putin. Nu se va preda. Este foarte greșit să stabilești astfel de condiții. Italia dorește să ajute Ucraina să privească spre viitor“, a zis Giorgia Meloni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel