Giorgia Meloni a catalogat un protest pro-avort din Italia ca fiind 'ruşinos' / Video (Reuters)
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de manifestanți din cauza poziţiei sale critice despre avort, fapt pentru care a renunţat la un discurs la o conferinţă despre inversarea declinului natalităţii din ţară, transmite Reuters. 

Membră a partidului Fraţii Italiei al premierului Giorgia Meloni, Roccella Roccella a vrut iniţial să se confrunte cu protestatarii, însă apoi a decis să renunţe la discursul planificat.

Într-o postare pe reţeaua de socializare X, Meloni i-a oferit 'solidaritate deplină şi necondiţionată' lui Roccella şi a calificat protestul drept 'ruşinos', întrucât un grup de persoane a împiedicat un ministru să vorbească pentru că se opuneau ideilor sale.

'Este timpul să spunem că ajunge', a spus Meloni. Gigi De Palo, unul dintre organizatorii conferinţei, a zis într-un comunicat că Roccella a fost afectată de protest şi a hotărât să plece.

Video

La conferinţă, care se desfășoară la Roma, participă vorbitori din tot spectrul politic. Vineri este programată şi participarea papei Francisc.

În luna aprilie, guvernul italian de coaliţie a stârnit indignare când a adoptat o lege care permite grupurilor care 'sprijină maternitatea' să intre în clinicile de avort.

Grupurile de apărare a drepturilor şi opoziţia au văzut-o ca o încercare de a restricţiona această practică de avort, legală în Italia din anul 1978. Guvernul a negat acest fapt, spunând faptul că scopul a fost doar acela de a da mai multe opţiuni femeilor care se gândesc să îşi întrerupă sarcina.

Nu a fost prima dată când la un eveniment cu Roccella au avut loc manifestații din cauza poziţiilor sale conservatoare. În 2023, ea a fost huiduită la un festival de carte din oraşul Torino.

Scăderea ratei natalităţii din Italia este văzută ca o urgenţă naţională. În luna martie, institutul naţional de statistică ISTAT a arătat că naşterile din ţară au scăzut la un minim record în anul 2023, a 15-a scădere anuală consecutivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel