Ginkgo biloba ar putea reprezenta un remediu natural pentru disfuncțiile sexuale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ginkgo_biloba
Ginkgo_biloba

Ginkgo biloba este o plantă medicinală folosită de secole în medicina tradițională chineză  ca remediu pentru afecțiuni respiratorii, tulburări cognitive și tulburări circulatorii.

În America de Nord, aceasta este cel mai frecvent utilizată pentru a îmbunătăși funcția cognitivă și memoria la persoanele cu declin cognitiv legat de varsta și pierderi de memorie, potrivit sexgen.ro.

Conform unor studii preliminare, Ginkgo biloba poate ajuta și persoanele cu disfuncții sexuale, cauzate de utilizarea antidepresivelor. Un bărbat în vârstă cu disfuncții sexuale din cauza antidepresivelor a hotarat să ia Ginkgo biloba pentru a-și imbunătăți memoria, dar a avut o surpiză. Funcția sa sexuală s-a îmbunatatit considerabil, iar cazul lui a atras atenția cercetatorilor.

Studiile ulterioare însă nu au confirmat eficacitatea Ginkgo biloba pentru disfuncțiile sexuale induse de antidepresive. De exemplu, un mic studiu a examinat folosirea de Ginkgo biloba sau placebo la 37 de persoane cu disfuncții sexuale legate de antidepresive. După două luni, Ginkgo biloba nu a fost mai eficientă decât placebo în ameliorarea simptomelor. Studii mai mari, pe termen mai lung, sunt astfel necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel