Data publicării:

Gigi Becali a scăpat de pedeapsa primită în închisoare

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au anulat, joi,  sancțiunea disciplinară  primită de Gigi Becali în închisoarea  de la Jilava, dar i-a respins cererea de a ieşi din închisoare în permisie de cinci zile, precum şi solicitarea de efectuare a detenţiei în regim deschis.

Judecătorii au constatat că  Gigi Becali a fost pedepsit pe nedrept, motiv pentru care ar putea beneficia de zile libere, mai ales că i-a fost luat dreptul la muncă. Astfel, potrivit codului muncii, deţinuţii pot primi zile libere pe care le pot folosi pentru a ieşi din penitenciar, însă o comisie ulterioară urmează să stabilească numărul acestora.

Sancţiunea s-a aplicat pentru trei luni, începând cu luna iulie, deoarece Becali a folosit cartela unui alt deținut pentru a vorbi la telefon. Din acest motiv Gigi Becali  nu a putut să intre în comisie pentru a-şi cere diferite drepturi care i se cuvin în postura de deţinut cu regim semideschis. Legea prevede anumite zile pe an în care poate beneficia de anumite drepturi.

Aflat de cinci luni în închisoare, după această decizie, Becali poate merge din nou în comisie, fiind la latitudinea celor de la Penitenciarul Jilava dacă îl lasă să lucreze sau nu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel