Urmărește emisiunea live
Gică Popescu se implică în găzduirea unei mari competiţii sportive în România
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Rămas consilier al premierului României, fostul internaţional l-a primit astăzi pe preşedintele Federaţiei Europene de Atletism.

Gică Popescu, preşedinte la clubul de fotbal Farul Constanţa, activează în sportul românesc şi din postura de consilier onorific al premierului, funcţie pe care o ocupă începând din ianuarie 2018, când a fost numit de pesedistul Mihai Tudose în comitetul pentru organizarea Euro 2020 (AICI, detalii).

„Baciul” a stat alături de liberalul Nicolae Ciucă, cei doi fiindu-i gazdă astăzi preşedintelui Federaţiei Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov. Lângă aceştia a luat loc la masă Anişoara Cuşmir - Stanciu, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

Cu toţii au pus la cale detaliile organizării Campionatului European de Atletism U 20 - Cadeţi, competiţie găzduită de Cluj.

„Am avut astăzi onoarea de a participa alături de domnul Prim – Ministru Nicolae Ciucă la o şedinţă cu preşedintele Federaţiei Europene de Atletism, Dobromir Karamarinov. La întâlnire a luat parte şi preşedintele Federaţiei Române de Atletism, marea noastră sportivă Anişoara Cuşmir – Stanciu. Dialogul a vizat organizarea anul viitor la Cluj – Napoca a Campionatului European de Atletism U 20 - Cadeţi. „România are recunoaşterea internaţională a rezultatelor obţinute de atleţii noştri de-a lungul istoriei. Este important ca tânăra generaţie să cunoască şi să se inspire din modelele oferite de sportivii noştri de aur, precum preşedintele Federaţiei Române de Atletism, Anişoara Cuşmir – Stanciu, campioană olimpică în 1984 la săritura în lungime şi deţinătoare a patru recorduri mondiale”, l-am auzit declarând pe domnul prim – ministru. Peste 2.000 de sportivi şi membri ai delegaţiilor va găzdui Clujul. Vom fi bucuroşi să-i primim! Competiţia va fi transmisă de aproximativ 70 de posturi TV”, a scris Popescu pe Facebook.

Aseară, „Baciul” se afla în Slovacia, urmărind alături de soţie evoluţia fiului, Nicolas, în meciul de fotbal România - Franţa 1-2, de la Campionatul European U19, notează Mediafax.

Gigi Becali: „Gică Popescu a făcut puşcărie ca să fure ei Federaţia”

Gigi Becali a lansat critici dure la adresa Federaţiei Române de Fotbal și a lui Răzvan Burleanu. Patronul FCSB a precizat că această națională de fotbal, precum și conducerea ei 'nu este a noastră, nu ne reprezintă'.

'Ce mă interesează pe mine naţionala. Nu ne reprezintă pe toţi atât timp cât ea este furată, nu ne reprezintă. Naţionala e furată, Federaţia e furată. Nu ne reprezintă. Ne reprezenta dacă erau acolo oameni pe care noi îi voiam şi pe care noi îi votam. Dar atât timp cât ea este furată, cu voturi furate, cu mingi, cu bani şi cu tricouri…

'Gică Popescu a făcut puşcărie ca să fure ei Federaţia, atunci nu este a noastră. Este furată! Când o să vină acasă din nou, să fie reparată, probabil o să facă Dumnezeu. N-ai ce să faci pentru că acolo sunt nişte trepăduşi care votează… acolo trebuie făcute doar plângeri penale.', a subliniat Gigi Becali.

'Cum adică să vii şi să spui că altul nu are voie să candideze? Păi tu (n.red. Răzvan Burleanu) ai candidat fără să ai dovada că ai fost 5 ani preşedinte de club. Poate nu e niciun preşedinte de club vrednic sau deştept să conducă. Poate o să moară preşedinţii de club care au fost, ce facem? Nu mai conducem Federaţia?', a punctat Becali.

'Crezi că Federaţia poate să fie condusă de Vali Argăseală? Trebuie să fie un om cu putere la Federaţie, un om cu cunoştinţe de conducere, cu cunoştinţe despre fotbal. Cum să conducă Vali Argăseală Federaţia? Crezi că un om care poate să conducă un club poate să conducă şi Federaţia? Nu, tată! El trebuie să conducă un club, nu mai multe cluburi. Trebuia un om puternic, cu avengură. Se ia pe măsura salariului. Câţi bani ia, salarii mari, prime sute de mii de euro… pe ce le ia? Pe ce îşi dau ei pentru primele alea? Fă socoteala… câţi bani ai luat tu? Să îl întrebaţi câţi bani a luat de când e la Federaţie. Cât ai produs tu, pentru că ne-ai îngropat. Iei bani ca să ne îngropi? Nu mai în România se poate întâmpla să iei sute de mii ca să ne îngropi.', a precizat Becali.

'S-a făcut o construcţie tiranică, au băgat în statut că nu are voie să candideze nimeni. Au prevăzut în statut mandatele din 2 în 3. Acum poate mai face o Adunare şi bagă cinci mandate sau nelimitate. Fac ce vor ei. Şi atunci vrei rezultate, nu ai cum să ai! Nu e naţionala noastră, ce e furat nu mă reprezintă pe mine', a mai declarat Gigi Becali, scrie AS.ro

Amintim faptul că fanii naționalei au cerut demisiile lui Edi Iordănescu şi Răzvan Burleanu, după ce Muntenegru a marcat al treilea gol. Mai mult, și fotbaliștii naționalei au fost huiduiţi, în timp ce cei din Muntenegru au fost aplaudaţi.

„Demisia! Demisia!„, a fost scandarea fanilor României. „Plecaţi cu toţii!” – au mai strigat ultraşii. Mai mult, fanii echipei naţionale i-au scandat numele lui Gică Hagi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel