Gică Hagi, inclus în topul celor mai buni jucători din toate timpurile
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Farul Constanta
Facebook Farul Constanta
Gheorghe Hagi, managerul celor de la Farul Constanţa, a fost inclus în topul celor mai buni fotbalişti din toate timpurile. 

”Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii de carieră printre marii jucători moderni, Hagi și-a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu evoluând ca mijlocaș ofensiv în campionatul României, înainte de doi ani de succes la Real Madrid și mai târziu o perioadă similară la Barcelona. 

Între timpul petrecut la cei doi giganți spanioli au fost doi ani plini de căldură în Italia, unde a făcut parte din contingentul „Mica România” a lui Mircea Lucescu la Brescia. El a retrofradat în primul său sezon, dar a rămas loial clubului în ciuda ofertelor mai bune și l-a promovat înapoi în Serie A.

La vârsta de 30 de ani, unde se presupune că se apropia de retragere, s-a alăturat clubului Galatasaray, unde și-a petrecut o jumătate de deceniu fructuoasă, cimentându-și statutul de legendă vie și adunând alte 10 trofee.

Momentul carierei: SUA 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale (eliminând Argentina pe parcurs), inspirată de Hagi și piciorul său stâng magic”, este descrierea făcută de cei de la fourfourtwo.com.

Conform acestui top, Leo Messi este pe primul loc, Maradona pe al doilea, iar Cristiano Ronaldo pe locul trei. 

Cum a reacţionat Hagi 

"Sunt mândru să fiu în acest clasament și le mulțumesc antrenorilor, mentorilor, profesorilor, începând cu Iosif Bukkosy și continuând cu toți ceilalți care m-au ajutat să ajung acolo", a spus Hagi, conform contului oficial de Facebook al celor de la Farul.

Mihai Bobonete, moment emoţionant pentru Ianis şi Gică Hagi: Pentru ce îi eşti recunoscător tatălui tău?

Gheorghe Hagi a fost invitat în podcastul Da Bravo, moderat de Mihai Bobonete. La un moment dat, actorul a decis să îl sune pe fiul managerului de la Farul Constanţa, Ianis Hagi, şi l-a întrebat pentru ce îi este recunoscător tatălui său. 

"Sincer, nu pot să spun exact când am fost cel mai recunoscător tatălui meu, pentru că au fost multe momente și nu cred că își are rostul gradul de comparație, dar îți pot spune exact de ce îi sunt recunoscător zi de zi tatălui meu. Gândul mă duce la întrebarea pe care el ne-a adresat-o mie și Kirei (n.r. sora lui), la 14 ani. Ne-a întrebat ce vrem să devenim în viața asta și în ce trebuie el să investească.

Automat, la prima întrebare, clar era fotbal, foarte ușor pentru mine, dar apoi când mă gândeam de ce trebuie el să investească sau cum, nu înțelegeam și automat când ești mic te gândești la partea financiară. Ulterior, mi-am dat seama că el nu se referea la chestia asta. El de fapt se referea la el și în ce poate să își investească el energia, cunoștințele, experiența, puterea pe care o are el și toate calitățile. Îi sunt recunoscător că, din acel moment, în orice minut, orice oră, orice zi, el a fost mereu acolo și m-a ajutat să devin… și eu, și Kira să devenim cei mai buni la job-ul fiecăruia.

Îi sunt recunoscător până în ziua de azi și de acum încolo, clar, pentru că, în opinia mea, nu e ușor ca părinte să faci chestia asta și el practic ne-a pus pe noi pe primul loc și a dat tot ce avea el mai bun ca să devenim noi cineva în viață și, în plus, să devenim cei mai buni”, a fost răspunsul lui Ianis Hagi, într-o intervenție telefonică, conform Prosport.

Cum a reacţionat Gheorghe Hagi 

"Timp investit. Ei trebuie să simtă. Și ei, și mămica… Chiar dacă eu am stat mult mai puțin decât Mari (n.r. soția lui Gheorghe Hagi), dar totdeauna îmi făcea plăcere să stau cu ei, să mă simtă, să vadă ce gândesc, să vadă cum sunt și eu să îi văd pe ei. Cred eu că asta ne face ca acum să fim foarte apropiați. Nu trece o zi fără să vorbim. E o comunicare foarte bună. Orice copil are nevoie să vadă pe cineva în spatele lui, că îl susține, că e acolo, pentru că au nevoie de sfaturi. Ei trebuie să decidă, dar au nevoie de sfaturi. Eu îi spun după orice sfat: «Dacă tu crezi că e bun, e bun, dacă nu, aruncă-l la gunoi. Faci ca tine». L-am învățat să întrebe. Înainte să faci lucrurile, când ești tânăr, avem entuziasm, rupem tot, dar nu. Ai răbdare, pune întrebări ca să găsești răspunsuri foarte bune”, a spus Gheorghe Hagi. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel