Ghinea (USR) reclamă înjurături în Camera Deputaţilor
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Deputatul Uniunii Salvaţi România Cristian Ghinea a reclamat, miercuri, în plenul Camerei, faptul că deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa adresează injurii parlamentarilor USR.

Deputatul Uniunii Salvaţi România Cristian Ghinea a reclamat, miercuri, în plenul Camerei, faptul că deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa adresează injurii parlamentarilor USR şi a solicitat 'chemarea la ordine' a acestuia.

'La art. 154 din Regulament preşedintele de şedinţă îi cheamă la ordine pe deputaţii care tulbură şedinţele Camerei sau creează dezordine. El poate întrerupe şedinţa când tulburarea persistă şi poate dispune eliminarea din sală a persoanelor care împiedică în orice mod desfăşurarea normală lucrărilor. Domnule preşedinte, domnul Bacalbaşa ne adresează injurii. Permanent a amintit de mama unui domn deputat de la USR. Vi se pare normal? (...) E ok să fim înjuraţi în Parlamentul României? Aţi început ziua de astăzi solemn, rămâneţi solemn. Domnule preşedinte, cer regulamentar să-l chemaţi la ordine pe domnul Bacalbaşa', a spus Ghinea.

Preşedintele de şedinţă, social-democratul Gabriel Vlase, a răspuns: 'Aşa voi face'. Ghinea s-a arătat nemulţumit de răspunsul preşedintelui de şedinţă.

[citeste si]

'Domnule preşedinte, supuneţi la vot că se dă voie la înjurat în Parlament', a adăugat Ghinea. Intervenţia a avut loc după ce deputaţii PNL şi cei ai USR au încercat, timp de mai multe minute, să împiedice dezbaterea proiectelor de lege care se aflau pe primele poziţii ale ordinii de zi - cel care modifică legea privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate şi cel privind modificarea legii 303/2004 privind statutul magistraţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel