Data actualizării:
Data publicării:

Ghinea, primul semnal că Laura Codruța Kovesi ar putea primi SMS-ul pentru prezidențiale 2024 despre care vorbea chiar ieri Mugur Ciuvică

Autor: Andrei Itu | Categorie: Politica
WhatsApp
foto Agerpres
foto Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat demersul făcut, joi dimineață, de Cristian Ghinea (USR), în fața sediului DNA.

Fostul ministru USR al Investiţiilor şi Proiectelor Europene Cristian Ghinea a fost, joi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a depune o plângere împotriva ordonanţei de clasare a dosarului în care era investigată achiziţia unor autoturisme BMW.

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la Antena 3 CNN, acțiunea USR și a lui Cristian Ghinea, care, mai mult, a invocat-o în fața sediului DNA pe Laura Codruța Kovesi.

'USR încearcă să înceapă campania electorală folosind ceea ce știu domniile lor mai bine, respectiv DNA drept berbec politic! De altfel, demersul domnului Ghinea era și mai credibil dacă alături de domnia sa era protestatarul de serviciu... Marian Tivilic 'Ceaușescu'. Este o lovitură în multe direcții pentru USR și pentru domnul Ghinea.', a zis Chirieac.

'Ce supără acum USR-ul? Dosarul pe care îl are Vlad Vasilică Voiculescu! Prin urmare, de la: DNA să vină să vă ia! Hoții la pușcărie! Fără penali în funcții publice! acum USR este ciuruit de dosare penale! Și vin ei cu un dosar penal, de genul Uite, Iohannis ce a făcut! deoarece nu putea să acuze un secretar de stat în MAI, ci l-au luat pe Klaus Iohannis!', a spus Chirieac.

Apel la Kovesi, pentru prima dată

'Or, aici mi se pare interesant! Este prima dată când se face public apel la doamna Laura Codruța Kovesi! În opinia mea, dânsa ar fi dorită de USR să fie candidat la prezidențiale! Deoarece ar spune USR că Ne-au năpădit corupții, să vină doamna Kovesi, să candideze ca să facă ordine în țară! Demersul domnului Ghinea este calculat, corect din punctul dânșilor de vedere și care ar putea să aibă repercusiuni!', a spus Chirieac.

'Între doamna Codruța Kovesi și DNA-ul de acum nu se mai pune semn de egalitate. DNA de acum a îndrăznit să pună sub acuzare doi foști miniștri USR. Acum, ar spune dânșii că nu mai este DNA-ul poporului! Este un DNA vândut, trădătorilor de țară. Cine trebuie să salveze DNA-ul și poporul român? Doamna Laura Codruța Kovesi! Vedeți că apelul la doamna Kovesi este evident din partea domnului Ghinea! Și el vine cu niște argumente, care, la prima vedere, par solide! Discursul domniei sale ar putea să pară credibil! Cred în continuare că dacă îl avea în fața sediului DNA și pe protestatrul Ceaușescu era și mai credibil!', a mai spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Newsroom cu Berta Popescu, la Antena 3 CNN.

SMS către Kovesi privind prezidențialele 2024

Amintim că ieri, președintele Grupului de Investigații Politice a spus că un SMS ar putea să-i decidă soarta procurorul șef al Parchetului European. Un SMS, venit la timpul lui, ar putea să o trimită pe Laura Codruța Kovesi la prezidențiale 2024.

„Dacă Laura Codruța Kovesi nu primește SMS de la entitatea telefonică... nu se bagă la prezidențiale. Și nu va primi SMS pentru că nu este nevoie de ea.

Dar dacă vreun partid rupe coaliția și face răutăți - deși nu se va întâmpla așa ceva -  dacă ar fi vreo criză, cădere de Guvern etc - nu este imposibil ca Laura Codruța Kovesi să primească un SMS. Dar doar atunci... și oricum nu va primi niciun SMS. Partidele sunt cuminți și, la momentul potrivit, se va da un SMS cu un nume, cum ar fi... Gigel. De Gigel avem nevoie, este extraordinar! ”, a zis Mugur Ciuvică.

„În sfârșit! Mugur Ciuvică ia în calcul posibilitatea - chiar și de 1% - să primească SMS de la entitatea telefonică”, a zis și Diana Tache.

„Am zis că există această posibilitate doar DACĂ. Dar acel DACĂ nu se va întâmpla”, a continuat Mugur Ciuvică.

„Da, dar până acum ați exclus cu desăvârșire”, a zis jurnalista la DC News și DC News TV în emisiunea „Miercurea Neagră”.

VEZI AICI CONTINUAREA: SMS către Kovesi privind prezidențialele 2024. Tache și Chirieac: E știrea zilei / video - https://www.dcnews.ro/sms-catre-kovesi-privind-prezidentialele-2024-tache-si-chirieac-e-stirea-zilei-video_941603.html

Amintim faptul că Cristian Ghinea a criticat DNA, după ce procurorii au lansat oficial acuzațiile în 'Dosarul Vaccinurilor'. Ioana Mihăilă a fost pusă sub urmărire penală de DNA, în acest dosar.

Citește și - Vlad Voiculescu, excedent de 8 milioane de euro, de la Magic Camp. A strâns aproape 20 de milioane

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel