Ghinea anunță mai multe blocaje în negocierile cu Comisia Europeană pe PNRR: Nu e foarte încântată. Avem opinii diferite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto Facebook Cristian Ghinea
foto Facebook Cristian Ghinea
Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, anunță mai multe probleme pe PNRR, nu doar autostrăzile, însă spune că insistă pe negocieri și că are o strategie în acest sens. 

Negocieri la Bruxelles. Ghinea ține strategia la secret

”Ne batem cu CE pentru autostrăzi. Acum negociem, vedem cu ce ieșim de acolo” a spus Cristian Ghinea, la Digi24, unde s-a plâns că, în legătură cu banii din PNRR, se discută ”permanent despre chestiuni complet secundare”. România merge la Bruxelles cu propunerea de 4 miliarde de euro pentru autostrăzi, iar Cristian Ghinea afirmă, întrebat despre detaliile cu privire la negocieri, că ”în orice fel de negociere, ai o tactică”.

Blocaje pe mai multe proiecte. CE ”nu e foarte încântată”

El a susținut că a purtat discuții și cu președintele Klaus Iohannis, dar și în interiorul coaliției, fiind mai multe puncte în care există diferențe de opinie între reprezentanții României și Comisia Europeană: ”Aceeași discuție există cu fondurile pentru UAT-uri, cu fondurile pentru cultură. CE spune că nu e cultura strict legată de reziliență, nu e foarte încântată, dar eu am propus coaliției să o negociem în continuare. Nu înseamnă că e cu scandal sau cu ceartă, pur și simplu avem opinii diferite.” Probleme sunt pe ”autostrăzi, irigații, cultură și mai sunt câteva” a mai spus Ghinea, ulterior, făcând apel la ”un moment de maturitate politică” și ”unitate”. 

Ministrul spune că ”numai nouă ni se pare că ”dom`ne, dăm examen, l-am picat, nu l-am picat”.”, spunând că e ”un model provincial de oameni care nu știu cum funcționează Bruxelles-ul”. Totuși, recunoaște că sunt 150 de pagini de la Bruxelles cu recomandări asupra cărora au intervenit, fie prin modificări, fie prin explicații. 

Cât despre depunerea PNRR, Ghinea a spus că termenul pe care și-l propun este 31 mai, precizând că ”e foarte mult de lucru la partea tehnică, planul Portugaliei are 40.000 de pagini”: ”Trebuie să spunem detaliat fiecare investiție cât costă pe mp”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel