Urmărește emisiunea live
Ghiță, lui Ghinea: Am vorbit cu fratele Cristinei Guseth
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
  

Ministrul Fondurilor Europene a declarat, după o dezbatere din Parlament, că se simte amenințat de Sebastian Ghiță și Ana Birchall. Răspunsul deputatului a fost extrem de tăios.

Un pseudo-tehnocrat, minte comisia

”Mă surprinde, în continuare, acest pseudo-tehnocrat numit Ghinea, a declarat Sebastian Ghiță, pentru DCNews. Ieri a avut loc o audiere la una dintre comisiile din Parlamentul României, în care prezența lui Ghinea a fost identică celei pe care a avut-o altă tehnocrată celebră, numită Cristina Guseth. Asta a fost impresia mea: că stăm de vorbă cu fratele Cristinei Guseth. Primul lucru care m-a surprins a fost că a încercat să mintă comisia, prezentând niște avansuri de la banii pentru agriculturăca fiind bani absorbiți în contul fondurilor structurale. După aceea, a încercat să ne prezinte banii absorbiți între 1007-2013 și plătiți efecftiv în contul acelei perioade ca fiind bani obținuți în perioada 2014-2020”.

Tehnocrații trimiși de Bruxelles au uitat poveștile poporului român

”Prestația lui Ghinea a culminat cu celebra, deja, zicere că firmele românești de IT fraudează licitațiile și din cauza aceasta nu mai lansează nicio licitație. Ghinea spune că preferă să lucreze cu serviciile de informații, și nu îl condamn pentru asta, a adăugat Sebastian Ghiță. Înțeleg că și-a folosit ONG-ul dânsului în afaceri în Republica Moldova și nu știu dacă e rău. Dar, țin să-i atrag atenția că în firmele românești de IT lucrează zeci de mii de oameni. Dacă blochează țara ca nu cumva să nu fraudeze cineva fonduri europene, face o greșeală. Parcă ne aflăm într-o povestioară de Creangă, ”Prostia omenească”,  cu drobul de sare. S-ar putea ca tehnocrații aceștia trimiși de la Bruxelles să fi uitat poveștile poporului român”.

Mâine va merge la vrăjitoare

”Am mai văzut, azi dimineață, că după un schimb de idei pe care l-am avut, ministrul Ghinea s-a simțit amenințat de mine. Dacă o ține tot așa, mâine o să-l vedem că merge la vrăjitoare, să-l apere de parlamentari. Treaba acestui ministru este să ne aducă bani europeni pe viitor. Dacă ministrul de resort tot spune că România fraudează fondurile UE, atunci chiar că tot ce va reuși va fi să blocheze absorbția fondurilor europene de către țara noastră”, a concluzionat Sebastian Ghiță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel