Gheţarii din vestul Statelor Unite ''probabil vor dispărea până în 2070-2080'', estimează un cercetător american
Autor: DCNews Team | Publicat pe: 09 oct 2019, 14:35
WhatsApp
Aproape toţi gheţarii din vestul Statelor Unite se vor topi şi vor dispărea în aproximativ 50 de ani, a declarat un specialist în glaciologie într-un interviu dat publicităţii marţi, relatează Xinhua.

 În vestul Statelor Unite există circa 5.000 de gheţari şi toţi dispar, a declarat pentru postul de televiziune KGW8 Andrew Fountain, cercetător la Portland State University (PSU). Fountain a explicat că împreună cu echipa sa a descoperit, în urma studierii imaginilor aeriene şi satelitare, că dimensiunea tuturor gheţarilor dintr-un parc naţional din statul Washington se micşorează.

Într-o imagine aeriană realizată în 2010 se poate vedea că Lillian Glacier, un gheţar din Olympic National Park, care ocupa o suprafaţă extinsă în anul 1905, aproape a dispărut. Dacă lucrurile vor continua astfel, gheţarii probabil vor dispărea până în 2070-2080, a avertizat Fountain. Cercetătorul a adăugat că topirea va conduce probabil la creşterea nivelului apelor care vor inunda aşezările din zonele de coastă, care vor fi cele mai afectate de schimbările climatice. Fountain se numără printre cei peste o sută de specialişti care vor lua cuvântul la cea de-a zecea ediţie a Northwest Climate Conference, în desfăşurare în Portland, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?