Gheorghiu: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură. Evenimente cu acces exclusiv al deţinătorilor de certificat digital
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 16 sep 2021, 20:10
WhatsApp
Gheorghiu: Nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură. Evenimente cu acces exclusiv al deţinătorilor de certificat digital
Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat, joi, că, în perioada următoare, nu există perspectiva închiderii instituţiilor de cultură, optându-se pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital privind COVID-19.

'Cred că nu. Cred că, mai degrabă, peste o anumită incidenţă, CNSU va stabili această cifră, având în vedere politica dusă până acum de actualul Guvern, se va opta pentru evenimente la care să aibă acces exclusiv deţinătorii de certificat digital, care înseamnă vaccinat, testat sau imunizat natural', a spus Gheorghiu, la Naţional TV.

Condiții dacă incidența Covid trece peste 3 la mie

Bogdan Gheorghiu a precizat că accesul la spectacole va fi permis şi atunci când incidenţa infectărilor cu SARS-CoV-2 este peste 3 la mie cu respectarea condiţiilor stabilite.

'La ora la care vorbim noi, încă nu a avut loc şedinţa CNSU în care am înţeles că vor fi astfel de măsuri în zona HORECA, din informaţiile pe care le am eu. Cu siguranţă, Ministerul Culturii va cere să fie aceleaşi reguli şi pentru cultură. Din ce ştiu eu, vorbim de evenimente sportive şi nunţi, botezuri, adică unde incidenţa este peste 3 la mie, cred că acolo va fi cifra - acolo este şi acum - să fie permisă realizarea doar cu accesul celor care au dovada (vaccinului, trecerii prin boală - n.r.) ori a testării în ultimele ore. Este firesc, dacă se va întâmpla acest lucru pentru sport şi pentru HORECA, să se întâmple şi pentru cultură. Şi dacă nu se va întâmpla de prima dată, vom face demersuri pentru că nu ar fi normal', a explicat ministrul Gheorghiu

Gheorghiu nu vede 'discriminare' în ceea ce priveşte accesul la spectacole pe baza certificatului digital

'Unii ar putea spune. Dar asta ar putea spune şi cei vaccinaţi sau care se testează constant că se simt discriminaţi că activitatea e complet închisă doar pentru că alţii nu acceptă aceeaşi filosofie ca a lor, respectiv filosofia legată de a fi sau nu bine să te vaccinezi. Nu ştiu, care e discriminatul aici? Că, să ştiţi, e o întrebare pe care şi-o pune multă lume', a completat Bogdan Gheorghiu. 

G Ad:

Ce spune ministrul Culturii despre Congresul PNL din 25 septembrie

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a mai afirmat că perioada de campanie internă pentru alegerea conducerii PNL ar fi trebuit să fie mai scurtă şi a pledat pentru unitate în interiorul partidului după Congresul din 25 septembrie.

'Eu fac parte dintr-un Guvern politic. (...) Cred că, având în vedere faptul că suntem la guvernare, ar fi trebuit ca această perioadă de campanie (internă în PNL) să fi fost mult mai scurtă, (...) pentru că ar fi fost un timp mai scurt în care competiţia să nu aibă anumite tendinţe de derapaj, pentru că, până la urmă, după 25 septembrie, vor fi tot liberali... Vom fi cu toţii în acelaşi Partid Liberal şi atunci nu cred că trebuie adâncite prea mult anumite falii, pentru că eu ştiu că după orice meci de box la sfârşit există un învingător şi (protagoniştii - n.r.) îşi strâng mâna', a spus Gheorghiu, la Naţional TV.

Gheorghiu a pledat ca PNL să rămână 'strâns unit' după 25 septembrie şi să-şi urmărească obiectivele

'Aşa văd eu această competiţie ca fiind una sportivă, chiar dacă s-a mai scăpat, pe aici, pe colo, câte o lovitură sub centură, dar, până la urmă, repet, eu cred că foarte, foarte important, poate cel mai important lucru este ca, după data de 25 septembrie, PNL să rămână strâns unit şi să-şi urmărească obiectivele cu care am plecat la drum cu toţii', a explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro