Data actualizării:
Data publicării:

Gheorghe Turda declară război maneliștilor și cere impunerea de atestate pentru artiști: "Am făcut prea multă școală ca să fiu coleg cu un amator"

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
sursa foto: Captura Facebook
sursa foto: Captura Facebook
Gheorghe Turda și-ar dori ca artiștii români să primească atestate pentru a avea dreptul să cânte pe scenă și propune o lege în acest sens. 

Gheorghe Turda spune că nu suportă ca anumiți autointitulați artiști fără școală să îmbrace costume populare și să pretindă că sunt colegi cu el. Turda spune că la nivelul Ministerului Culturii au existat în urmă cu mai mulți ani comisii care acordau aceste atestate de practică, iar el a fost membru al comisiilor.  Acum cere sprijinul Guvernului pentru a reintroduce aceste atestate pentru toți artiștii care doresc să performeze în spațiul public. Legea ar urma să-i poarte numele, după cum chiar Gheorghe Turda declară că și-ar dori. 

Gheorghe Turda: "Nu accept așa ceva!"

Totodată, artistul spune că el a studiat foarte mult și n-ar accepta niciodată să spună vreun amator că este coleg cu el. 

"Eu am fost în toate comisiile de atestate din 1977 încoace până prin 2008-2009. Nu se poate ce se întâmplă în acest moment. Nu ai voie să funcționezi nici în țară nici în străinătate fără să ai acest atestat în buzunar. Aceste comisii au funcționat foarte bine în vremea respectivă până în 2009. Eram și eu parte din aceste comisii formate la nivelul ministerului Culturii. Există o puzderie de artiști în România care vor să cânte și să facă o puzderie de bani, dar nu sunt atestați profesional în aceste comisii. Eu n-am nimic împotriva maneliștilor. Mie îmi plac anumiți maneliști pentru că mulți dintre ei sunt foarte bine pregătiți muzical: unii au licee muzicale, unii chiar Conservatoare. Dar nu se poate să vină un artist fără nici patru clase pe scenă, să pună haină de costum popular și să spună că e din corul Gheorghe Turda... Nu se poate, eu am făcut prea multă școală la vârsta mea, la 55 de ani de carieră, ca să fiu coleg cu un amator. Nu accept așa ceva!" a spus Gheorghe Turda la România TV. 

Gheorghe Turda s-a născut pe data de 6 martie 1948 la Săpânța în județul Maramureș. Acesta este un cântăreț român de muzică populară, a susținut concerte în peste 40 de țări și este general în rezervă. 

Potrivit propriilor declarații, Gheorghe Turda ocupă în acest moment funcția de director în cadrul Direcției de Cultură a MAI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel