Data actualizării:
Data publicării:

Gheorghe Mencinicopschi: Factorii de care depinde sănătatea noastră. Modificările epigenetice, la șase generații

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a vorbit, la DCNews , în emisiunea ”Jungla Urbană”, despre pericolul din alimentație pe care-l transmitem generațiilor viitoare. 

”Ați calificat într-un mod foarte realist. Chiar trăim într-o junglă urbană a alimentelor, fiind foarte greu să poți alege între alimentele care ne fac bine sau alimentele pe care ar trebui să le consumăm, conform unicității noastre. Noi suntem fiecare dintre noi ființe unice, conform amprentei genetice și epigenetice. S-a dezvoltat această ramură care a adus multă lumină inclusiv în nutriția științifică, epigenetica. Ne spune că genomul nostru rămâne inactiv dacă nu este animat de factorii externi, numiți epigenetici. Dacă am face o comparație între modul în care funcționează genomul și am considera că genomul este un pian, factorii genetici sunt cei care cântă la pian. Alimentele sunt printre cele mai importante, dacă nu cei mai importanți factori epigenetici, de ele depind sănătatea noastră, longevitatea noastră, dar, mai mult, depinde sănătatea urmașilor noștri.” a spus profesorul Gheorghe Mencinicopschi, în emisiunea ”Jungla Urbană” de la DCNews, subliniind că modificările epigenetice ”se păstrează și se moștenesc”. 

Modificările epigenetice se transmit chiar și la șase generații. Factorii ne influențează sănătatea

Profesorul a continuat prin a preciza că ”mișcarea este factor epigenetic esențial pentru sănătatea noastră, la fel și modul în care ne putem gestiona stresul, hidratarea, dar alimentul rămână unul dintre cei mai importanți, poate cel mai important factor de care depinde sănătatea noastră și a urmașilor noștri, să nu uităm lucrul acesta. Când suntem bolnavi, când se acumulează în genomul nostru tot felul de defecte ale genelor, acestea se transmit copiilor noștri, nepoților noștri, modificările epigenetice pot trece chiar la șase generații”. 

[citeste si]

”Trebuie să fim responsabili de ceea ce introducem în gură, pentru că de acest aspect depinde sănătatea noastră și a urmașilor noștri”, a precizat Gheorghe Mencinicopschi. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel