Data publicării:

Gheboasă, vizat și de CNCD pentru discriminare. Cristian Jura, precizări importante despre amendarea artistului

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru
Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre scandalul în care este implicat artistul Gheoboasă, dar și despre amenda pe care acesta o riscă, dacă va fi găsit vinovat de discriminare.     

A opta ediție a festivalului Untold s-a încheiat cu un adevărat scandal, după prestația lui Gheboasă. Pe numele său real, Gabriel Gavriş este acuzat că versurile sale ar avea conotații vulgare și rasiste. Artistul a fost amendat de Jandarmeria Română, cu 1000 de lei, pentru „proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora”, se precizează într-un comunicat de presă.

Ulterior, Jandarmeria a sesizat și CNCD „pentru analizarea actului artistic, a cuvintelor și expresiilor utilizate, din perspectiva comiterii unor eventuale fapte antisociale de discriminare”. 

Spectacola a luat legătura cu Cristian Jura, secretar de stat la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru a afla ce amendă riscă Gheboasă, dacă va fi găsit vinovat de discriminare. 

Spectacola: Domnule Jura, se va autosesiza Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în cazul Gheboasă?

Cristian Jura: CNCD a fost deja sesizat de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca. 

Spectacola: Care sunt etapele în fața CNCD?

Cristian Jura: Vom demara procedura de citate a părților, vom analiza toate probele puse la dispoziție și vom decide dacă s-a produs o fapta de discriminare sau de încălcare a demnității umane.

Spectacola: Ce riscă Gheboasă, în cazul în care va fi găsit vinovat de discriminare? 

Citește continuarea pe SPECTACOLA.

CITEȘTE ȘI       -      „Zic de copii că ascultă Gheboasă, dar ia uitați: au 50 de ani și se rup pe piesele lui” / video tare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel