Data publicării:

Gest impresionat al unor profesori universitari din Iași: Au lăsat zeci de mii de euro, prin testament, studenților

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Doi profesori universitari din Iași au făcut un gest impresionant pentru studenți înainte de a părăsi această lume. Cei doi au lăsat, prin testament, zeci de mii de euro, bani de care ar urma să beneficieze studenții cu merite deosebite în următorii 30 de ani. 

Anul acesta, la festivitatea de deschidere a noului an universitar, trei studenți ai Universității de Științele Vieții din Iași au fost premiați. Unul dintre ei a beneficiat de o bursă de merit în valoare de o mie de euro, iar ceilalți doi au primit câte cinci sute de euro. 

„Îmi voi cumpăra câteva cursuri și apoi voi continua la master, bineînțeles”, a spus una dintre absolvente.

„Chiar aveam nevoie pentru a a-mi continua studiile”, a spus o studentă.

Premiile poartă astăzi numele celor doi profesori: "Constantin Vasilică" și "Petru Magazin". Cei doi au fost atât de dedicați profesiei lor încât au predat la Universitatea de Științele Vieții din Iași pentru o perioadă foarte lungă de timp, aflându-se la catedră chiar și după vârsta de 90 de ani. 

„Domnul profesor Vasilică în toată activitatea lui, a avut o mare grijă pentru studenții care proveneau din familii cu probleme financiare. Dumnealui venind dintr-o astfel de familie”, a spus Prof univ. Dr. Ing. Gerard Jitareanu, rector, Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" Iași.

Cel de-al doilea profesor a vrut să ofere sprijin șefilor de promoție. 

„A lăsat prin testament. Prin acest premiu, el vorbește permanent cu noile generații”, a spus Prof.univ.dr. Gavril Ștefan, Universitatea de Științele Vieții "Ion Ionescu de la Brad" Iași.

Studenții vor putea beneficia de aceste sponsorizări pentru următorii 30 de ani, potrivit Știrileprotv.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel