Germanii se opun planului UE de interzicere a maşinilor cu motoare pe combustie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Doi din trei germani se opun planului UE de a interzice vânzarea de maşini noi pe bază de benzină sau motorină din 2035. 

Două treimi dintre germani (67%) se opun interdicţiei de vânzare propuse de UE pentru motoarele cu combustie internă după 2035, relevă un sondaj de opinie citat vineri de dpa.

Doar 25% dintre germani susţin o astfel de interzicere, conform sondajului realizat de DeutschlandTrend pentru canalul de televiziune ARD.

Cel mai ridicat nivel de sprijin în favoarea unei asemenea măsuri a fost înregistrat în rândul votanţilor mai tineri şi cu nivel mai ridicat de studii.

Sondajul a mai indicat că iniţiativa UE se bucură de o majoritate de susţinători doar în rândul simpatizanţilor Verzilor.

După luni de negocieri, Comisia, Parlamentul European şi statele membre UE au ajuns anul trecut la un acord privind această lege, prin care se cere tuturor maşinilor noi vândute în blocul comunitar să aibă zero emisii de dioxid de carbon din 2035 - astfel încât de la acea dată va fi imposibilă vânzarea de automobile cu motoare pe combustie. Dar statele membre UE încă trebuie să aprobe decizia, pentru a intra în vigoare, scrie Agerpres.

Cu toate astea, la începutul lunii martie votul a fost amânat. Nu a fost anunţată noua dată pentru vot, iar un purtător de cuvânt pentru Suedia, ţara care deţine preşedinţia Consiliului UE, a anunţat că ambasadorii statelor membre vor reveni la această problemă "în timp util". Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, a declarat că utilizarea combustibililor sintetici ar trebui să rămână posibilă după termenul limită din 2035 şi a cerut Comisiei Europene să elaboreze o propunere în acest sens. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel