Germania: Un schelet utilizat la cursuri, înmormântat de câteva zeci de elevi şi un preot
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Zeci de elevi ai unei şcoli gimnaziale din oraşul german Dusseldorf au participat la înmormântarea unui schelet care fusese utilizat vreme îndelungată la cursuri, relatează miercuri DPA care citează o reprezentantă a unităţii de învăţământ.

Scheletul a fost achiziţionat la începutul anilor '70 pentru colecţia noastră de ştiinţe naturale, a declarat miercuri pentru DPA directorul şef adjunct al şcolii, Sabine Husemeyer.

Oasele persoanei donatoare anonimă - o femeie despre care se crede, pe baza unei analize ADN, că avea origini indiene - au fost folosite ani la rând în clase, însă dădeau semne de uzură, a precizat Husemeyer.

În ziua de azi pare macabru, însă la vremea aceea producătorii foloseau scheletele persoanelor din Asia pentru că erau mai mici şi astfel mai uşor de depozitat, a explicat ea.

Oasele au fost înhumate în cutia de carton în care fuseseră aduse înapoi de la universitatea din oraş unde a avut loc analiza.

Elevii au adăugat simboluri din mai multe religii având în vedere că identitatea persoanei donatoare rămâne necunoscută.

Între 30 şi 40 de elevi au luat parte la ceremonia de înmormântare condusă de preotul şcolii.

A fost o ocazie ciudată, însă cu toate acestea plină de demnitate, a adăugat Husemeyer.

De ceva vreme, în şcoala respectivă este utilizat la cursuri un schelet artificial, notează DPA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel