Germania susține că rezerviștii ruși refuză să lupte în Ucraina: Trebuie să lăsăm o cale deschisă pentru rușii care vor să vină în Europa
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Germania spune că rezerviștii ruși nu vor să lupte în Ucraina.

Un purtător de cuvânt al guvernului german a declarat că mulți rezerviști ruși chemați să lupte în războiul din Ucraina nu vor să ia parte la conflict, adăugând că reacția lor este binevenită.

„Mulți ruși care sunt chemați acum nu vor să ia parte la acest război... acesta este un semn bun”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului într-o conferință de presă regulată.

„Trebuie să lăsăm o cale deschisă pentru rușii care vor să vină în Europa și, de asemenea, în Germania”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Declarațiile purtătorului de cuvânt au venit după ce cererea pentru zboruri din Rusia a crescut la începutul acestei săptămâni, ca urmare a deciziei președintelui Vladimir Putin de a ordona o mobilizare parțială a forțelor rezerviste ale țării, conform Al Jazeera.

Patriarhul Kiril îi îndeamnă pe ruși să meargă la război: Dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Lui

Patriarhul Kirill, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, i-a îndemnat pe ruși să nu se teamă de moarte, în timp Moscova mobilizează sute de mii de trupe de rezerviști pentru a lupta în Ucraina.

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. Și amintiți-vă că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția, gloria și viața Sa veșnică”, a declarat Kirill, citat de presa Nexta.

Patriarhul a susținut cu entuziasm invadarea Ucrainei de către Rusia, pe care o consideră un bastion împotriva unui Occident pe care îl denunță ca fiind decadent, scrie Al Jazeera.

Ce spun locuitorii din regiunile separatiste în care se desfășoară referendumuri: Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și a fost eliberat. 70% dintre oameni sunt șomeri

Svetlana și fiica ei Carina, ambele foste rezidente în Herson, și-au părăsit casele și au ajuns la Zaporojie cu câteva ore înainte de începerea votului pentru a deveni parte a Rusiei.

„Ne-au spus că orașul nostru natal face parte din Rusia și că a fost eliberat”, a spus Svetlana. „Aproximativ 70% dintre oameni sunt șomeri acolo. Mâncarea vine din Crimeea și trebuie să plătim în ruble.”

Olexii, care a ajuns la Zaporojie împreună cu soția și fiul său, spune că referendumul este fals și că acum este momentul alegerii (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel