Germania, sub „stresul psihologic“ provocat de migrația necontrolată. Într-o școală sunt elevi de 23 de naționalități diferite
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Un director de școală din Germania spune că are elevi de 23 de naționalități diferite, iar mulți dintre care nu vorbesc germană. Haosul rezultat pe care îl produce acest lucru este acum văzut în întregul sistem școlar german.

Germania a acceptat milioane de migranți în ultimii ani și, la rândul său, sistemul școlar al țării a fost transformat într-un sistem multicultural. Cu toate acestea, în loc ca diversitatea să fie un „punct forte”, datele, precum și numeroasele relatări ale profesorilor și administratorilor școlilor, indică pericolele cauzate de un număr tot mai mare de elevii străini, conform RMX.

Într-un nou interviu acordat unuia dintre cele mai importante ziare din Germania, directorul Norma Grube, care conduce două școli în Chemnitz, descrie condiții din ce în ce mai haotice în care mulți copii au dificultăți în a vorbi limba germană, atacurile au devenit o obișnuință, iar întâlnirile părinți-profesori necesită în mod obișnuit translatori. 

„În curtea școlii se întâlnesc 23 de națiuni diferite, dintre care unele nu se pot înțelege deloc și care provin uneori din regiuni ostile, precum Rusia și Ucraina. Avem nevoie de multe discuții părinți-profesori, care au loc în mare parte cu translatori. Și asta ne aduce la unul dintre motivele pentru care profesia de cadru didactic a devenit din ce în ce mai puțin atractivă: stresul psihologic este enorm și a crescut semnificativ”, a spus Grube.

Condiții tot mai dificile pentru profesori

În plus, există un nivel de „brutalizare” și lipsă de respect față de profesori, ceea ce duce la rate mari de schimbare a cadrelor didactice.

Povestea lui Grube este departe de a fi neobișnuită, deoarece Germania trece printr-o transformare demografică masivă, unii referindu-se la Marea Înlocuire, fenomenul în care europenii sunt înlocuiți de non-europeni. În Berlin, 40% dintre studenți nu vorbesc limba germană ca limbă maternă, iar în orașe precum Hamburg, majoritatea studenților au un trecut legat de migrație. În general, 38% din toți copiii din școlile primare din Germania provin din familii de migranți.

În ciuda impulsului din partea stângă, inclusiv a social-democraților (SPD) și a Verzilor din Germania, ceea ce se întâmplă în sistemul școlar al Germaniei din cauza imigrației în masă ridică întrebări serioase cu privire la beneficiile diversității. În unele cazuri, școlile care erau cândva „diverse” devin acum omogene, dar asta se datorează absenței etnicilor germani și dominației, de exemplu, a grupurilor din Orientul Mijlociu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel